Getty Images/iStockphoto
Za sve generacije

Spas za kosu tijekom vrućina i ideje za osam brzih, jednostavnih i trendi frizura

Za sve nas koji se znojimo po glavi nema ništa gore nego kada ne možemo ukrotiti kosu na visokim temperaturama. Najbolje što možemo učiniti jest maknuti je s lica i složiti u neku cool frizuru, a mi vam donosimo nekoliko njih za koje nećete potrošiti više od 10 minuta.

Za sve nas koji se znojimo po glavi nema ništa gore nego kada ne možemo ukrotiti kosu na visokim temperaturama. Najbolje što možemo učiniti jest maknuti je s lica i složiti u neku cool frizuru, a mi vam donosimo nekoliko njih za koje nećete potrošiti više od 10 minuta.

Koliko god volimo ljeto, vrućine su iscrpljujuće, a da ne pričamo o 'novom normalnom' i nošenju zaštitnih maski na +30°C. Zato je sasvim razumljivo da vam se ne da svakog dana stilizirati kosu ili sušiti je toplim zrakom sušila.

Ipak, ako želite moderan look, ne trebate uložiti puno truda u frizuru. U nastavku predlažemo top deset frizura uz koje će nesnosne temperature biti lakše podnijeti i to na vrlo cool način. Za svaku od njih treba vam maksimalno 10 minuta, a 'podignut' će svaki ljetni look.

'Neuredna' punđa

Možda najjednostavnija frizura koja je gotova u minuti svakako je 'neuredna' punđa. Za nju vam treba samo gumica ili tek nekoliko ukosnica, ovisno je li vaša kosa tanka i lepršava ili pak čvrsta i neukrotiva.

Ako baš želite, možete i natapirati kosu na tjemenu kako biste postigli veći volumen, ali nije nužno.

Rep s gumicama

Zašto običan visoki rep ne biste doveli na višu razinu? Sve što trebate napraviti jest zavezati gumice po njegovoj dužini i svaki dio malo 'izvući' da postignete glam look.

Punđa s detaljem

Trendseterice su i ne tako davno ponovno poludjele za špangicama koje su postale još ljepše uz dodatak bisera i sjajnih kamenčića. Osim što niz od pet do deset njih izgleda vrlo cool na nisku punđu, krote i one dosadne pramenove kose koji lete posvuda i lijepe vam se na lice.

Pigtail pletenica

Takozvane pigtail ili kečke-pletenice nisu rezervirane samo za curice, već ih i starije žene mogu dobro isfurati. Ovakva frizura je idealna za sport, vožnju u kabrioletu i ostale aktivnosti jer je kosa fiksirana, ne leti zrakom i ne smeta.

Duple punđice

Ako volite razigrane frizure, onda su za vas duple punđice. Podijelite kosu na dva dijela i od pramenova jednostavno napravite punđice, jednu na svakoj strani glave.

Ne morate skupiti svu kosu već dio možete ostaviti da slobodno visi.

Marama

Marama se u frizuru možete ukomponirati na mnogo načina, a jedan od najbržih je da skupite kosu u visoku punđu i oko glave zavežete maramu. Druga solucija jest da je upletete u pletenicu ili pak njome zavežete visoki rep.

Uredan niski rep

Dovoljno jednostavan, a jaaako seksi je uredan niski rep koji jednostavno obožavamo. Kako biste postigli zaglađen izgled, kosu dobro počešljajte, a možete je pošpricati i sprejem za zaglađivanje vlasi. Ako želite sakriti gumicu, omotajte jedan pramen iz repa oko nje i pričvrstite ga ukosnicom.

Mljekarica pletenica

Još jedna vrlo popularna, a vrlo elegantna frizura je pletenica 'mljekarica' koja se plete oko glave. Može se raditi na nekoliko načina, a najbrži i najjednostavniji je da napravite dvije pletenice sa svake strane glave i potom ih podignete na glavu u suprotnim smjerovima.

Ne zaboravite na zaštitu kose

Osim na kožu, UVA i UVB zrake utječu i na kosu koja zbog prekomjernog izlaganja suncu postaje suha, beživotna i boja se lakše gubi. Prije nego napravite neku od gornjih frizura i izađete van, kosu zaštitite nekim od ovih proizvoda:

Clarins Sun Care Oil Mist maglica za tijelo i kosu, Feel Unique, 191 kuna

Ouai Leave In Conditioner balzam, Space.nk, 191 kuna

Kevin Murphy Un.Tangled balzam za zaštitu od topline i sunca, Cult Beauty, 200 kuna

NUXE Sun Moisturising Protective Milky Oil uljno mlijeko za kosu, Feel Unique, 103,53 kune

Olival Sun Hair zaštitni sprej za kosu, 43,92 kune

Čitajte i:

Drastična promjena frizure bila je i više nego potrebna Elli Dvornik: 'Osjećam se kao Shakira'

Moderno, ležerno i upečatljivo: Novi ljetni hit stiže iz popularnog zagrebačkog salona

Ljetno osvježenje Kate Middleton: Nitko do sada nije primijetio promjenu na vojvotkinji

Linker
26. travanj 2024 13:05