Instagram
isprobala paola valić

U zagrebačkom frizerskom salonu otkrili su nam novu tehniku koja spašava suhu i beživotnu kosu

Zimski uvjeti nikako ne gode našoj kosi i koži i jedva čekamo toplije proljetne dane. Suha i beživotna kosa u ovim mjesecima muči i poznatu voditeljicu Paolu Valić Bekić koja je pronašla rješenje za 'bad hair' probleme.

Zimski uvjeti nikako ne gode našoj kosi i koži i jedva čekamo toplije proljetne dane. Suha i beživotna kosa u ovim mjesecima muči i poznatu voditeljicu Paolu Valić Bekić koja je pronašla rješenje za 'bad hair' probleme.

Vremenske (ne)prilike loše utječu na našu kosu koja je u zimskim mjesecima posebno osjetljiva i sklona pucanju. Promjene temperatura, suhi zrak u grijanim prostorima i hladnoća nisu prijatelji zdrave i sjajne kose. S tim problemom susrela se i voditeljica i pjevačica Paola Vekić Bekić koja se odlučila na nešto drugačiji tretman u salonu Vikler i ruž.

Paola njeguje popularnu boju kose - prirodni izgled koji izgleda kao da je kosa poprimila pramenove od sunca. Tretman koji je njezinoj pomalo beživotnoj i suhoj kosi vratio sjaj i boju u više dimenzija kakvu želi je table painting. S obzirom na to da je ovo novost kod nas, stručnjaci iz Vikler i ruža objasnili su nam o čemu se točno radi.

Kako se radi table painting?

Od sada ćemo stolove gledati drugim očima, jer bojanje na stolu je hit! Tim načinom njege i bojanja kose frizeru je omogućeno ciljati na točno određene dijelove kose koji se tretiraju te je omogućeno 'crtanje' po kosi, postizanje višedimenzionalnosti tonova i prelijevanje boja bez grubih prijelaza. Ovaj način njege, bojanja i sjenčanja kose izvediva je i u toploj i u hladnoj varijanti, a sama tehnika, osim što se sviđa klijenticama jer mogu opustiti glavu, jednako je praktična i frizerima.

Je li to novi tretman u Hrvatskoj i otkad je popularan vani?

Tretman je relativno nov, i nije dio uobičajene ponude frizerskih salona u Zagrebu, dok je vani puno popularniji upravo zbog mogućnosti preciznog bojanja i stvaranja željenih efekata na kosi. Frizer ima pregledniju sliku kreiranja vaših pramenova i nijansiranja kose na stolu.

Odakle naziv 'table paintning'?

Sam naziv sve govori- "table painting"- bojanje za stolom. Ponekad nazivi ne skrivaju mnogo!

Koliko traje sam postupak izrade?

Postupak je znatno brži od klasičnih načina bojanja, a i rezultati traju duže. Izrada pramenova je iznimno brza i jednostavna, boja izgleda prirodno i sofisticirano, a kosa vizualno djeluje voluminoznije.

Voditeljici su osjenčali površinski sloj kose i vrhove, a od boja su birane plave i toplije nijanse. Prirodni izrast nije diran što je dodatno produžilo dolazak na ponovno bojanje.

'Željela sam da ostane moj izrast koji se preljeva u tople plave pramenove jer mi je tako lakše održavati kosu i nisam vezana za stalne odlaske frizeru. Izuzetno sam zadovoljna s tretmanom, kosa je mekana, zdrava i izgleda savršeno, baš kako sam zamislila!', rekla je na kraju tretmana Paola.

Linker
26. travanj 2024 02:59