I TO JE MOGUĆE!

Vaša stopala nikada neće izgledati bolje: Pedikuru možete napraviti sami kod kuće

Ako vam vrućine stvaraju problem i lijeni ste za odlazak pedikeru, uvijek se možete odlučiti za jednostavniju opciju. Zašto ne biste bili sami svoj majstor i uz pomoć malog vodiča napravili tretman koji će vam uštedjeti vrijeme i novac?

Ako ne možete stići u salon na pedikuru, ne brinite – lakše je nego što mislite. Donosimo vam najbolje savjete o tome kako svladati pedikuru kod kuće. Uz nekoliko jednostavnih koraka i trikova osjećat ćete se fantastično i odmorno, a vaša stopala nikad neće izgledati bolje.

Pripremite kutak u kući za pedikuru

Najbitnije je da sami sebi osigurate ugodnu kućnu atmosferu, a ovo su potrebne stvari:

  • Ručnik
  • Umivaonik (ili kada)
  • 1 žlica (ako koristite umivaonik) ili 1 šalica (ako koristite kadu) Epsom soli ili soli za kupanje (sol mrtvog mora)
  • 2-3 kapi eteričnih ulja po izboru
  • Turpija za stopala
  • Piling za tijelo
  • Krema za stopala ili maslac/krema za tijelo
  • Ulje za kutikule
  • Komplet za nokte koji uključuje škare za nokte, škare za zanoktice, potiskivač zanoktice i turpiju za nokte
  • Aceton ili sredstvo za uklanjanje laka za nokte
  • Pamučni jastučići
  • Lak: temeljni sloj, završni sloj i boja po želji

Ne zaboravite na aceton

Aceton, a ne sredstvo za uklanjanje laka, nemojte nikako zaboraviti. Bitno je da sadrži dosta alkohola kako bi se lako uklonio lak.

Za lak koji se teško skida, poput šljokica ili šljokica, možete natopiti vatu acetonom i staviti je na vrh cijele ploče nokta. Zamotajte ga folijom na minutu-dvije. Aceton će tako uništiti lak, a nakon toga samo dobro prebrišite nokte vaticom.

Napunite kadu vodom

Napunite svoj umivaonik ili kadu toplom vodom i dodajte sol za kupanje i eterična ulja po vašem izboru. Sol pomaže osvježiti stopala (pogotovo ako se puno znojite). Možete isprobati ulje čajevca zbog njegovih antiseptičkih svojstava, kamilicu kao protuupalno sredstvo ili eukaliptus za ublažavanje bolova. Namačite 3-5 minuta kako bi vam žuljevi omekšali.

image

Napunite kadu eteričnim uljima

PEXELS

Riješite se viška kožice na stopalima

Turpija je savršen alat za uklanjanje mrtve kože, hidrataciju i zaglađivanje donjeg dijela stopala. Usredotočite se na pete vaših stopala i bilo koja druga problematična područja. Također ne zaboravite na nožne prste! Nakon toga nanesite svoju omiljenu kremu za stopala ili maslac za tijelo.

image

Pripremite turpije i alat za pedikuru

PEXELS

Razmislite o maski za stopala

Maska za stopala može učiniti čuda za suha, umorna stopala. Za borbu protiv suhih peta, potražite onu s hidratantnim sastojcima kao što su shea maslac, kakao maslac, kokosovo ulje ili maslinovo ulje. Masku za stopala je najbolje koristtiti nakon što uklonite žuljeve i prije lakiranja.

Kako rezati i oblikovati nokte na nogama

Odrežite nokte i oblikujte ih po svom ukusu. Razmislite o rezanju noktiju na prstima ravno poprijeko, međutim najbitnije je da omekšate rubova pomoću turpije za nokte kako biste izbjegli nastanak uraslih noktiju. Nakon što ste podrezali nokte, nanesite malo ulja od kutikule na nokte i oko njih.

image

Ulje kutikule hidratantni je proizvod za vaše nokte i zanoktice

PEXELS

Lakiranje noktiju

Nakon što su vaši nokti svi očišćeni i polirani, natopite pamučni jastučić acetonom ili sredstvom za uklanjanje laka i obrišete ploču nokta kako biste uklonili i zadnji dio ulja kutikule. Zatim stavite separatore za nožne prste. Ako nemate pri ruci separatore za nožne prste, možete zamotati list papirnatog ručnika i utkate ga između prstiju. Na samom kraju ne zaboravite nanijeti lak koji sadrži sjaj.

image

Nanesite lak i zadnji sloj sa sjajem

PEXELS
Linker
24. travanj 2024 00:19