K18 Hair

Za zdravu i blistavu kosu zgodne plesačice zaslužan je trenutni beauty favorit broj 1

Tina Walme, naša popularna plesačica koja je, osim po zadivljujućem talentu za ples, poznata po svojim divnim, dugim plavim uvojcima, otkriva kako njeguje kosu koja je konstantno izložena raznim preparatima i tretmanima.

„Prvi put sam se susrela s K18 početkom rujna. Nakon radnog ljeta, kosa mi je bila suha i išla sam isprobati taj novi proizvod kojeg svi hvale. Iskreno, nisam mislila da će u tolikoj mjeri pomoći mojoj kosi jer sam dosad koristila odlične proizvode, s kojima sam bila zadovoljna. No nakon prvog korištenja K18 je zamijenio sve! Kosa mi je bila mekša na dodir i vidljivo obnovljena, što mi je zaista prijeko potrebno nakon svakodnevnih tretiranja uvijačima i peglama. Definitivno bi ga preporučila svima, a posebno plavušama kojima je kosa suha i ispucana“. – izjavila je Tina Walme.

image
Tina Walme
FOTOGRAFIJE: PROMO

K18 formula sadrži patentiranu tehnologiju koja obnavlja prekinute keratinske lance i disulfidne veze u korteksu kose, i to pomoću biomimetike. Biomimetika je praksa učenja i oponašanja strategija pronađenih u prirodi za rješavanje ljudskih izazova, odnosno jednostavnije rečeno, označava oponašanje života. Neki od primjera biomimetike uključuju tkaninu za ronilačko odijelo inspiriranu dabrovom sposobnošću da ostane topao i suh čak i u najhladnijoj vodi te mikrostrukture, izvorno otkrivene u krijesnicama, korištene u LED tehnologiji za učinkovitije izvlačenje svjetlosti.⁠

Zdrava kosa će uvijek biti u trendu: Pet koraka do pravilnog sušenja kose bez lomljenja!

Koristeći biomimetički pristup, tim znanstvenika krenuo je u rješavanje problema oštećene kose. Nakon desetljeća analize i ispitivanja cijelog keratinskog proteoma, identificirali su peptidni niz koji prirodno ponovno povezuje prekinute keratinske lance, poznat kao K18Peptide ™⁠. Kad je kosa izložena boji, toplini, kemikalijama te mehaničkim i vanjskim faktorima, keratinski lanci i disulfidne veze se raspadaju, što rezultira oštećenom kosom, a budući da je kosa mrtva, ne može sama zamijeniti ili popraviti te lance. Budući da je K18Peptide ™ točna replikacija dijela kose koji se raspada, u stanju je neprimjetno zamijeniti dijelove prekinutog lanca, popravljajući i vraćajući kosu u izvorno mladenačko stanje.⁠ Kosa je tako obnovljena i vraćena joj je snaga, mekoća, glatkost i lepršavost.

image
Tina Walme
FOTOGRAFIJE: PROMO

K18 je leave-in proizvod ne ispire se, a dolazi u dva oblika – kao maska za kosu i kao sprej. Nakon pranja šamponom, bez upotrebe regeneratora, na još uvijek vlažnu kosu (kratko prosušenu ručnikom) nanosi se vrlo mala količina maske, od vrhova prema korijenu, potom se čeka četiri minute kako bi sastojci počeli djelovati. Nakon toga, bez ispiranja, može se nastaviti s oblikovanjem kose po želji. Maska je namijenjena za profesionalnu i kućnu upotrebu, dok se u salonu kombinira sa sprejom. Tu je postupak sličan prethodnom, a koristi se kao prvi korak tijekom kemijskog tretmana kose (primjerice bojanja), na način da se nanosi na vlažnu kosu prije samog tretmana.

Na zdravlje kose ne utječu samo prehrana, preparati i njega, tu su i dva faktora od kojih ne možemo pobjeći

Linker
17. travanj 2024 16:39