trendovi u kosi

Zagrebački frizer otkriva: Nijansa koja pršti optimizmom apsolutni je hit u kosi za jesen

Ako svoju garderobu mijenjamo sezonski, zašto se ne bismo odlučili i za cjelokupnu promjenu imidža – tako razmišljaju trendseterice koje idu korak dalje i svoju kosu ove sezone boje u nijansu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

I dok svjetske ljepotice poput Gigi Hadid i britanske pjevačice Jorje Smith već mjesecima odvažno nose bakrenu nijansu kose, kod nas na velika vrata dolazi s jeseni. Ova boja odlično pristaje ženama koje imaju plavu podlogu, a dobiva se izvlačenjem pramenova s bakrenim preljevom, onima koje u svojoj kosi imaju istaknuti crveni pigment ili na licu šarmantne pjegice. Osobe koje imaju zelene i plave oči, upravo će s ovim izgledom svoje atribute još više istaknuti. Objasnio nam je to poznati zagrebački frizer Roman Milašinović iz salona HAIR by Roman.

„Razmišljajte o ovome kao savršenom hibridu između plave, crvene, ponekad i roze nijanse, koja kosi daje neopisivu dimenziju, a ako se pravilno tretira - i sjaj. Najčešće se za tu nijansu odlučuju žene svjetlije puti, s blond podlogom koje su željne promjene, pogotovo s dolaskom jesenjih dana kada dominiraju tamniji tonovi, bilo vremenski ili oni na outfitima”, priča nam Roman koji je tijekom karijere duge gotovo dvadeset godina surađivao s brojnim poznatim damama kao što su Mia Kovačić, Antonija Blaće, Borna Kotromanić, Domenica i Minea, te radio na velikim modnim i beauty projektima i editorijalima za domaće i strane časopise. U Nici je bio asistent frizeru zaduženom za kosu slavne Monice Bellucci, a njegov talent prepoznao je i engleski Bride magazin u kojem je osvanulo i njegovo ime. Za Hrvatice kaže da su nedovoljno hrabre za nove promjene i izazove, no svoje klijentice nikada ne nagovara na drastičnu promjenu, već im sugerira izgled kose koji im najbolje odgovara.

Jednim korakom do voluminozne kose: Od frizure kao iz salona dijeli vas samo ovaj trik!

Otkrio nam je što ćemo još viđati na ulicama ove jeseni. Osim bakrene boje za koju će se odlučiti odvažnije dame, ‘ziherašice‘ će jesen obilježiti zemljanim tonovima poput boja čokolade i lješnjaka.

Šiške su i dalje u trendu u gotovo svim oblicima; a la Brigitte Bardot, Curtain Bangs ili pak klasične bez obzira na dužinu kose. Ove trendove vjerno slijede i frizure devedesetih kakve su nosili modeli poput Claudije Schiffer - popularni blowout, ali i blagi valovi koji djeluju kao da se na njih nije utrošilo puno vremena.

Kad kosa vodi glavnu riječ: Pet trendi i opuštenih frizura koje morate isprobati

Linker
16. travanj 2024 12:38