iStock
SLOW AGE

3 jednostavna savjeta za njegu kože

Starenje je neizbježno: UV zrake, nedostatak sna, duhanski dim, zagađenost i brojni drugi faktori veliki su krivac u lišavanju kože njezine otpornosti. Zbog toga je adekvatnom njegom važno poticati prirodnu obranu kože od višestrukih čimbenika koji utječu na nju.

Među najvažnijima je primjerena hidratacija koja održava zdravi sjaj, elastičnost i glatkoću kože te sprječava pojavu bora. Za održavanje pravilne razine hidratacije ključna je rutina čišćenja te njega kože: tijekom dana važno je nanositi kremu obogaćenu antioksidansima koja će je ojačati, a noću će krema bogata vitaminima pojačati prirodni proces obnove kože. Za dan tu je Vichy Slow Âge njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju i kožu čini snažnijom i zdravijom zahvaljujući inovativnoj kombinaciji aktivnih sastojaka: probiotičkom sastojku bifidus koji jača kožnu barijeru, ekstraktu korijena bajkalske kapice koja djeluje antioksidativno te Vichy mineraliziranoj termalnoj vodi obogaćenoj s 15 minerala.

Antioksidansi poput bajkalske kapice glavni su saveznici u borbi protiv učinaka slobodnih radikala na starenje kože koje uzrokuje zagađenost i UV zrake, zbog kojih je vrlo važno uvijek nanositi proizvod za zaštitu od sunca kada smo na otvorenom. Antioksidanse možemo unijeti i hranom: namirnicama poput borovnica, kelja, oraha i zelenog čaja.

, Image: 101724102, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Tetra Images
Profimedia, Tetra Images

S obzirom da je sad u fokusu „sporo starenje“, a ne anti-age, važno je da ostanemo pozitivni i smanjimo utjecaj stresa na funkciju barijere kože. Zbog toga pazite da dovoljno spavate, vježbate i da ne dopuštate da stres upravlja vašim životom. Ne znate kako ostati u zenu? Iprobajte online aplikaciju Breathing Zone koju su razvili klinički stručnjaci za upravljanje stresom i – naučite usporiti kroz život.

Više o "sporom starenju" čitajte u specijalu "Vichy Slow Age"!

Linker
25. travanj 2024 09:35