Top trikovi

5 osnovnih pravila za nanošenje primera uz koje će vam make-up trajati cijeli dan

Čak i ako primere ne smatrate toliko važnim proizvodom koji biste uvrstili u svoju make-up rutinu, oni puder drže na mjestu dulje vremena te maskira nepravilnosti poput proširenih pora i diskoloracija. No, i za njega postoje pravila koja je važno upamtiti kako biste ga iskoristili na najbolji način.

Primer nije nužan make-up proizvod za korištenje na svakodnevnoj bazi, ali je za posebne prilike vrlo važan jer produžuje trajanje šminke, popunjava pore pa puder ljepše sjedne, a završni dojam je skoro pa savršen. Iako vam se možda čini da ga je lako nanijeti, čak se i tim naizgled vrlo jednostavnim proizvodom može pogriješiti. Kako biste ga iskoristili što bolje i postigli željeni dojam, slijedite ova pravila.

Pazite na hidratantnu kremu

Ako obavezno morate nanijeti hidratantnu kremu prije primera, izaberite onu koja se brzo upija jer bi se primer inače morao runiti. Drugim riječima, primer koji ste izabrali ne surađuje dobro s vašom kremom ili ne odgovara vašoj koži.

Manje je više

Beauty Butik Instagram

Kao što je to sa svakim make-up proizvodom, tako i za primer vrijedi pravilo: manje je više. Za zaglađivanje lica dovoljna je količina zrna graška jer će sve više od toga zagušiti kožu i puder bi mogao 'skliznuti' s lica.

Baza primera mora odgovarati bazi pudera

Kako bi se puder 'primio' za primer, njegova baza mora odgovarati bazi pudera - silikonskoj, vodenoj ili uljnoj. Primeri obično imaju silikonsku bazu koja u većini slučajeva dobro reagira s raznim puderima, no ako to nije slučaj s vašim - ili promijenite puder ili primer.

Primeri dolaze i u bojama

ClarinsUk Insatgram

Primeri mogu biti prozirni, ali i u bojama. Ako vas muči crvenilo zeleni primer će ga ublažiti, dok će ružičasti koži dati izgubljenu svježinu i prekriti znakove umora. Ljubičasti će pak ublažiti žutilo i pigmentacijske mrlje.

Nanosite ga prstima

Iako primere za sjenila možete nanositi i kistovima, one za lice najbolje ćete rasporediti prstima te će se tako bolje stopiti s kožom. U nastavku pogledajte koje smo primere našle za određeni tip kože.

Za kožu sklonu aknama

Makeup Forever, Bare Minerals, Cover FX
Makeup Forever Step1 Skin Equalizer, Ebay, 233,03 kune; Cover FX Mattifying Primer, Beauty Bay, 172,50 kuna; Bare Minerals Blemish Rescue Anti-Redness Matifying Primer, Feel Unique, 225 kuna

Za masnu kožu

It Cosmetics, Tarte, Benefit
It Cosmetics Bye Bye Pores, It Cosmetics, 239,40 kuna; Tarte Poreless Mattifying Primer, Tarte, 285 kuna; Benefit The POREfessional, Look Fantastic, 232,40 kuna

Za mješovitu kožu

Artdeco, DHC, Bioderma
Artdeco Make-Up Base With Anti Aging Effect, Douglas, 129 kuna; DHC Velvet skin coat, Feel Unique, 58,50 kuna; Bioderma Sebium Pore Refiner, Ljekarna.hr, 108 kuna

Za suhu kožu

Illamasqua, Laura Mercier, Fenty Beauty
Illamasqua Satin primer, Beauty Bay, 223,12 kuna; Laura Mercier Foundation primer, Laura Mercier, 239,40 kuna; Fenty Beauty Pro Filt'r, Fenty Beauty, 201,60 kuna

Linker
26. ožujak 2024 17:07