elegantna i moderna

Beauty linija domaćeg brenda inspirirana je istarskom divljinom i obogaćena moćnim prirodnim sastojcima

Wildpicking, well-being i ljubav prema prirodi, ključne su odrednice novog hrvatskog brenda premium linije kozmetike ‘uchka‘.

Ljekovito bilje istarske divljine, prošarano morskom solju nošenom burom, niklo iz kamena i crljenice te nagle promjene vremena dio su divlje dramaturgije u kojoj se odvija prirodni ciklus nastajanja uchke. U pet proizvoda koje uchka donosi, priroda je dodirnuta ljudskim rukama, oblikovana je znanjem i stručnošću te je harmoničnim postupcima pretočena u elegantnu i modernu, a prije svega prirodnu kozmetičku liniju.

Uchka donosi dragocjene, ručno pripravljene ekstrakte samoniklog bilja, ubranog u divljini Istre posebnom metodom wildpickinga, koja uključuje branje na autohtonim i nezagađenim staništima u određeno doba godine i dana, zbog čega su u konačnici proizvodi izrazito zasićeni aktivnim sastojcima blagotvornog djelovanja.

image

Osnivači brenda Ozren Milisavljević i Ivana Simatović.

PRESS

Svi procesi, od trenutka ubiranja, preko oblikovanja, do isporuke, jedinstveni su i predstavljaju iskonsku povezanost čovjeka i prirode. U postupcima wildpickinga posebna briga posvećuje se očuvanju fonda bioraznolikosti, kroz postupke ritualnog i selektivnog ubiranja divljih darova prirode, a ta jedinstvena značajka istaknuta je sloganom „Istrian Wild Cru“.

image

Uchka krema za područje oko očiju.

PRESS

Divlje bilje se ubire na lokacijama Učke, Rta Kamenjak, Ćićarije, a proizvodi se zatim, u ograničenim serijama, ručno pripremaju u srcu Istre, koristeći hladno prešana biljna ulja, maslace i autohtone prirodne biljne ekstrakte. Linija sadrži pet brižno pripremljenih proizvoda za njegu kože:

image

Uchka Meta Light Cream

PRESS

Uchka Rich Cream - hranjiva 24 satna krema namijenjena njezi zrele kože

Uchka Meta-Light Cream - cjelodnevna hidratantna krema namijenjena koži koja pokazuje prve znakove starenja.

Uchka Eye Cream - krema za okoloočno područje svilenkastog sjaja oplemenjena ekstraktima divljih biljaka

Uchka Gel Serum - kristalno bistar, visoko-koncentrirani hijaluronski gel s učinkom vidljivim već nakon prve uporabe

Uchka Nourishing Serum - luksuzna kombinacija devet hladno prešanih ulja obogaćenih s osam biljnih ekstrakata.

image

Uchka Serum

PRESS

Posebnost brenda uchka očituje se i kroz vizualni izričaj koji već na prvi pogled privlači pažnju svojom originalnošću. U oblikovanju ambalaže proizvoda, uz suglasnost autora, korišteni su fragmenti motiva djela znamenitog akademskog slikara i doajena grafičkog oblikovanja Borisa Bućana. Njegova djela danas se nalaze u najistaknutijim muzejima i galerijama svijeta, a sada krase i ovaj autohtoni hrvatski proizvod.

Linker
19. travanj 2024 20:16