TAJNA BESPRIJEKORNOG IZGLEDA

Beauty pravila koja ne preskačemo: Odgovor na vječnu dilemu kada nositi rumenilo, a kada bronzer?

Ako još niste otkrili sve čari dobre šminke, otkrivamo vam odgovor na vječnu nedoumicu o tome kada koristiti bronzer, a kada rumenilo?

Dok se neke žene ne mogu zamisliti svaki dan našminkane, beauty ovisnice ne mogu zamisliti dan bez full make up-a. Za one koje tek otkrivaju čari dobre šminke, donosimo beauty pravilo ukusnog make up-a koje kod mnogih potiče nedoumicu. Vječna nedoumica glasi - kada se koristi rumenilo, a kada bronzer?

Odgovor nije jednostavan upravo zato što ovisi o prigodi, obliku lica, ali i o raspoloženju, a mi ćemo vam pokušati što jasnije prikazati koja je svrha kojeg od ova dva popularna beauty proizvoda.

image
Bronzer se koristi za konturiranje lica.
PEXELS

Glavna namjena

Dok se rumenilo koristi kako bi lice dobilo boju i svježinu, bronzer će koži podariti lagano preplanuli look. Upravo iz tog razloga rumenila nalazimo u nijansama roze boje koje ponekad imaju i ljubičaste podtonove, dok su bronzeri većinom u zlatnim i smeđim, zemljanim nijansama.

Čitajte i: Jednostavnim trikovima do glamuroznih trepavica: U sedam koraka do maksimalnog volumena

Dok se rumenilo nanosi direktno na vrhove jagodica i jagodične kosti, bronzer se nanosi ispod obrva, na jagodične kosti te uz rub kose, ali i na dekolte i druge dijelove lica na kojima želimo postići isti efekt.

image
Bronzer naglašava preplanuli ten.
PEXELS

Kada odabrati rumenilo, a kada bronzer

Kada ćete u make up uvesti bronzer, a kada ćete se "ukrasiti" rumenilom, ovisi o vašem raspoloženju i o prigodi. Želite li postići prirodan "no make up make up" look, bronzer je opcija za vas jer će licu podariti boju i definiciju, koristi li se umjereno i s ukusom. Bronzer odaberite i za večernje izlaske kako biste istaknuli konture lica.

Rumenilo je idealno za dnevne prigode, no prilikom nanošenja morate biti oprezni, jer samo s mjerom nanešeno rumenilo pružit će nježan izgled.

Čitajte i: Ne možete se odreći pudera preko ljeta? To je sasvim ok, imamo nekoliko trikova kako će izgledati što prirodnije

Manje je više

Jedno pravilo koje vrijedi u svijetu šminke većinom je "manje je više", a u iznimnim situacijama odstupanja su dopuštena. Međutim, kod bronzera i rumenila ovo pravilo nikako ne smijete preskočiti jer biste uz "mrvicu viška" mogli postići katastrofalan efekt - stoga, nađite mjeru i birajte boju najsličniju vašem tenu.

image
Rumenilo se preporučuje zimi, a bronzer ljeti.
PEXELS

Kada se dvoumite između bronzera i rumenila, važno je i godišnje doba. U hladnijim mjesecima rumenilo je bolja opcija jer ono daje boju obrazima, a tijekom toplijih mjeseci na red dolazi preplanuli look pa je bronzer bolji izbor.

Bronzer i rumenilo, međutim, možete koristiti i u kombinaciji tako da prvo nanesete rumenilo na jagodice, a zatim bronzer ispod jagodične kosti.

I zapamtite - manje je više! U tome će vam uvelike pomoći i obavezno "blendanje".

Linker
16. travanj 2024 15:00