Profimedia, TEMP Sipa Press
ŠTO NAS ČEKA

Crvene usne i japanske 'tajne' zavladat će beauty svijetom ove godine

Donosimo nekoliko trendova iz beauty područja koji će obilježiti ovu godinu. Pripremite se za vladavinu japanske kozmetike, botoks će polako postati prošlost, a make-up, iako prirodan, imat će svoje upečatljive favorite.

Japanska kozmetika

Korejska kozmetika nalazila se na tronu protekle dvije godine, ali čini se kako će 2018. biti vrijeme povratka japanskih preparata i make-upa. Naime, opsjednutost šminkerica brendovima poput Shiseido, Kanebo i Kate Tokyo samo raste, a prednost im je i to što nude proizvode kojima se bez problema postiže prirodan look i u kojima su zastupljene neutralne boje. Čista i blistava koža bit će u fokusu ove godine pa nimalo ne čudi što interes za japanskim kozmetičkim brendovima, koje se često smatra majstorima na području savršenog tena, samo raste.

Crvene usne

Kada je u pitanju make-up, upute za 2018. su poprilično jasne. Koža mora biti blistava, obrve naglašene i uredne, a sve treba naglasiti sa sjajnim crvenim usnama. Na modnoj reviji kuće Chanel modeli su nosili crveni ruž "pojačan" sjajilom za usne.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 03:  A model walks the runway during the Chanel  Paris show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2018 on October 3, 2017 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images

Neinvazivni tretmani

Posljednjih godina sve više klinika nudi facelift u samo nekoliko minuta, ali, osim što kratko traju, ti zahvati nisu invazivni. Dva vodeća tretmana koji pomlađuju kožu su Ulthera i Thermage. Prvim se koristeći ultrazvuk zagrijavaju dublji slojevi kože, a rezultat je čvršća i pomlađena koža, dok se kod drugog koža zateže pomoću radiovalovi. Oba tretmana ne zahtijevaju duži ostanak u klinici, a mogu se koristiti i na drugim dijelovima tijela – ne samo na licu. Osim toga, sve su popularniji novi proizvodi koji su alternative botoksu. Na primjer, tekuća formula hijaluronske kiseline koja će dodati volumen dijelovima lica te smanjiti vidljivost bora.

Raširite krila

Za oči će ove godine biti rezerviran tuš: nije dovoljno da liniju potegnete samo uz gornje i donje trepavice, već je treba spojiti na rubovima – baš poput krila. Iako nam se čini da nikada nije niti prestao biti u trendu, na modnoj reviji brenda Marc Jacobs potvrđeno je kako će se uz au naturelle make-up nositi dobro "definirane oči", zaokružene tamnim linijama.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 13:  Hannah Ferguson walks the runway for Marc Jacobs SS18 fashion show during New York Fashion Week at Park Avenue Armory on September 13, 2017 in New York City.  (Photo by Slaven Vlasic/Getty Images for Marc Jacobs)
Getty Images for Marc Jacobs

Linker
19. travanj 2024 17:48