Top vodič

Dvostruko čišćenje lica ključ je zdrave kože: Za ovu metodu ne treba vam više od pet minuta, a radi razliku

‘Double cleanse‘ metoda podrazumijeva čišćenje lica s dva čistača različite teksture i namjene, a rezultat je čišća koža oslobođena svih nečistoća, ostataka šminke i viška sebuma.

Iako se ne čini kao znanstvena fantastika, čišćenje lica ne podrazumijeva samo skidanje šminke i nečistoća vlažnim maramicama ili micelarnom otopinom. To je jedna od najvećih grešaka koju rade mnoge žene pa se onda čude zašto im je koža odjednom osjetljiva, puna prištića, dehidrirana i bez sjaja.

Naime, čišćenje je osnova svake njege lica pa bismo mu trebali davati više pažnje i to na svakodnevnoj razini. S dolaskom sunčanih dana i rastom temperatura, naša koža zahtijeva pažljiviju njegu jer nošenje pudera u kombinaciji s kremama za zaštitu od sunca i eventualno znojenje lica začepljuje pore i može napraviti pravi kaos.

Zato bismo si odmah nakon što dođemo kući s posla trebali posvetiti pet do deset minuta kako bismo skinuti šminku i temeljito očistili lice.

Dvostruko čišćenje ključ je ljepote kože

Stari načini čišćenja lica samo sapunom ili mlijekom više ne drže vodu i zapravo su neučinkoviti jer se ostaci šminke i nečistoće uvlače u pore. "Brisanjem" lica blazinicom natopljenom u mlijeko ili micelarnu vodicu mičemo samo površinsku nečistoću dok ona duboko u porama ostaje netaknuta.

Ako želite vratiti čistoću i nekadašnji sjaj vašoj koži, sada je krajnje vrijeme da u vašu rutinu uvedete dvostruko čišćenje. Što to zapravo znači?

Ovaj način čišćenja sastoji se od dva koraka, odnosno dva proizvoda - čistača na bazi ulja i onog na bazi vode poput gela ili pjene koji su bogati aminokiselinama i ovlaživačima.

image
Nakon čišćenja kože neizbježan je tonik kako bi vratio pH balans koži i pripremio ju na daljnju njegu.
PEXELS

Čistač na bazi ulja otopit će svu šminku, nečistoće i višak sebuma u porama, dok će čistač na bazi vode ukloniti sve što je preostalo.

Naravno, pri odabiru proizvoda treba pripaziti da nemaju agresivne sastojke koji bi mogli isušiti vašu kožu, posebice ako je i inače suha, osjetljiva i sklona ekcemima. Nakon čišćenja ne zaboravite na tonik bez alkohola koji će koži vratiti potreban pH faktor i pripremiti je na daljnju njegu.

Isto tako, dvostruko čišćenje treba provoditi samo ako imate tešku šminku na licu ili ste cijeli dan proveli s njom. No, ako uopće ne koristite pudere ili koristite samo one lagane pa čak i BB/CC kreme, dvostruko čišćenje neće vam biti potrebno baš svaki dan.

Ipak, kožu pritom nemojte čistiti samo micelarnom vodicom ili maramicama za skidanje šminke jer koliko se god govorilo da se micelarna vodica ne treba ispirati, u sebi ipak sadrži neku vrstu tenzida, odnosno sapuna koji se mogu taložiti na koži i tako izazvati neželjene reakcije.

Neki blagi gel, pjena ili uljna emulzija koja se lako ispire bit će dovoljna da vaša koža ponovno zablista.

image
Olival Professional Mikroemulzija: 69,90 kn, Olival Professional Amino gel: 39,90 kn.
OLIVAL
image
The Body Shop uljni čistač s kamilicom, 93,75 kuna.
THE BODY SHOP
image
Skintegra Atomic uljna emulzija, 150 kuna.
SKINTEGRA
image
Summer Fridays Amino gel čistač, Cult Beauty, 295 kuna.
SUMMER FRIDAYS
image
fresh Soy Face Cleanser čistač, Cult Beauty, 108 kuna.
FRESH
Linker
05. travanj 2024 02:45