Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia
nije fan skupih kremica

Heidi Klum otkrila tajne savršenog tena: Lice čisti neočekivanim proizvodom iz drogerije

Poznata manekenka obožava isprobavati beauty novitete, ali rijetko im ostaje vjerna. Preferira 'zdrav razum' i pristupačne proizvode koje može lako kupiti gdje god se nalazila.

Javna je tajna da supermodeli znaju sve najbolje savjete za ljepotu jer je njihov posao izgledati savršeno 24 sata dnevno.

Gotovo svaka slavna ljepotica dozira savjete koje je 'pokupila' od vrhunskih stručnjaka te ih miješa s beauty pravilima koje je usvojila u mlađim danima pa je uvijek zanimljivo čuti kakvog se režima drže žene koje se smatraju najljepšima na svijetu.

Zanosna njemačka manekenka Heidi Klum popričala je s urednicom ljepote portala Who What Wear i otkrila zašto sa 47 godina izgleda bolje no ikad!

Za lijepu kožu nisu potrebne skupe kreme

Kad je njega kože u pitanju, Heidi tvrdi da je najvažnije pridržavati se osnova i paziti što unosimo u tijelo. "Bombardiraju me s beauty proizvodima sa svih strana svijeta, i volim isprobavati različite stvari, ali mislim da su najvažnije osnove. Kad se zdravo hranim i pijem puno vode, u ogledalu vidim razliku. Pogledajte se, lice će vam reći što nije u redu. Možda je taj prištić od junk hrane koju ste pojeli. Ako vam koža izgleda suho i nije elastična, pijte više vode".

Zdrava hrana prije svega

"U industriji sam od 1992. godine i uvijek sam vjerovala u izreku da si ono što jedeš", izjavila je Heidi. "Naravno, to zahtjeva puno posla - treba premiti obrok u kojem se nalazi dovoljno dobrih masnoća, vitamina i antioksidansa. Nekad stignem pripremiti obrok, npr. pustim da se chia sjemenke namaču preko noći, no nemam svaki dan slobodu da sve stignem."

Kako bi osigurala svom tijelu dovoljno vitamina, Heidi je počela uzimati multivitamine.

"Prije nekoliko godina počela sam uzimati suplemente, jedan Perfectil na dan jer sam mislila - postajem starija, što mogu izgubiti? Naravno, tablete ne mogu riješiti vaš problem s kožom, prehrana je uvijek na prvom mjestu, no mislim da su dobar dodatak."

Baby šampon umjesto proizvoda za skidanje šminke

Heidi je godinama vjerna jednom neočekivanom proizvodu kad je njega lica u pitanju. Naime, šminku skida isključivo baby šamponom!

"Prije mnogo godina otišla sam do doktora jer sam imala ječmenac na oku i rekao mi je da lice čistim isključivo Johnson & Johnson baby šamponom. Znala sam dolaziti s posla s puno šminke i umjetnih trepavice, a rekli su mi da baby šamponom mogu zaista oprati lice i oči bez iritacija. To mi ima smisla. Od tad samo to koristim. Nije agresivan poput ostalih proizvoda na tržištu, koja ti skinu i sloj kože. Iskreno, meni ne djeluju.".

Kokosovo ulje je odličan multitasker

Za njegu tijela i kose, Heidi koristi još jedan pristupačan proizvod - kokosovo ulje!

"Obožavam kokosovo ulje iz supermarketa. Obilno ga nanosim na tijelo i kosu, a kao rezultat, sve je mirisno i mekano. Inače naginjem prirodnim proizvodima nasuprot proizvoda s dodanim mirisima i kemikalijama. Volim isprobavati sve te stvari, ali rijetko ih nastavljam koristiti. Draže mi je kokosovo ulje".

Heidi Klum
62nd Annual Grammy Awards, Arrivals, Los Angeles, USA - 26 Jan 2020,Image: 494980920, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Xavier Collin/Picturegroup / Shutterstock Editorial / Profimedia
Xavier Collin/Picturegroup / Shutterstock Editorial / Profimedia

Morate naučiti pravilno istiskivati prištiće

"Svojoj 16-godišnjoj kćeri stalno govorim da ne dira prištiće, no ja ih istiskujem. Nekad jednostavno moraš. Ali naučila sam pravilnu tehniku - nikad ih ne smiješ istiskivati noktima i moraš sve izvaditi. Nakon toga, dobro djeluje proizvod Mario Badescu Drying Lotion, ali samo ako sve izvadiš!", objasnila je slavna ljepotica.

Čitajte i:

Možete li vjerovati koliko ima godina? Elizabeth ponovno oduševljava svojim izgledom u mikro bikiniju

Za kozmetičke gurmanice: Ruževi s okusom Coca-Cole ili banana šampon ljetni su 'must have'

Recept koji bi mnogima mogao pomoći: Kako je točno simpatična glumica izgubila 18 kilograma?

Linker
19. travanj 2024 14:01