IMAXtree
NJEGA ZIMI

Idealna njega za ispucale i suhe usne

Uz sve probleme koje nam hladno vrijeme donosi, osim što ima dana kada ne želimo pomoliti nos iz stana, jedan od onih koji nam najteže padaju su upravo ispucale usne.

S padom temperatura, koji smo mi prošlih tjedana itekako osjetili, javljaju se novi problemi koji zahtijevaju određene promjene u njezi kože - jedan od njih su suhe i ispucale usne.

- Hladan zrak isušuje gornji sloj kože i uzrokuje ljuštenje i pucanje usana - naglasila je njujorška dermatologinja Francesca Fusco i dodala da u svemu ne pomažu zubne paste za izbjeljivanje i dugotrajni ruževi koji smanjuju hidratantnost usana. Ipak, prvi korak do mekanih usana nije vraćanje vlažnosti.

- Niti jedan proizvod neće prodrijeti dovoljno duboko bez dobrog pilinga - otkrila je Fuco i preporučila "poliranje" odumrlih stanica s usana pomoću pilinga i nježne, dječje četkice za zube. Nakon što je isušena koža skinuta, okrenite se hidratantnim proizvodima s formulom obogaćenom prirodnim uljima poput maslinovog, lipidima te vitaminima A, B i E koji hidratiziraju.

The Lip Scrub by Sara Happ (180.66 kn); Kiehl's balzam za usne (52,69 kn); Fresh Sugar Lip Polish (180,66 kn); Bite Beauty balzam s agavom (18$); Nikelbalm balzam za usne (195 kn)

U velikoj ponudi ima i proizvoda koji su obogaćeni hijaluronskom kiselinom, ključnom molekulom koja zadržava mladolikost kože, ali i onih koji sadrže med, prirodni antioksidans koji potiče obnovu i čuva vlažnost kože te onih u čiju su formulu uključeni ekstrakti citrusa poput limuna i naranče koji su zaslužni za prirodan piling. Najnoviji hit u njezi usana su maske, a one obogaćene kolagenom, proteinom koji je također vrlo važan za održavanje mladolikog izgleda, obožavaju i holivudske zvijezde kao što je glumica Emma Stone.

Starskin maska za usne s medom i chia sjemenkama (81,72 kn); KNC Beauty maska za usne s kolagenom (24,99$); Citrusna obnavljajuća krema za usne Biofficina Toscana (58,35 kn); Eucerin Lip Repair krema za usne (41,02 kn); Piling za usne Biofficina Toscana (66,35 kn)

Linker
16. travanj 2024 23:01