Njegujući plodovi ljeta

Imamo voćku za svaki vaš kozmetički problem: Lubenica, grožđe, ananas i kokos savršeni su za vašu kožu i kosu!

Lubenica intenzivno vlaži dehidriranu kožu, sjemenke grožđa zaglađuju bore, ananas ublažava pojavu akni, kokos čini kosu savršeno mekom...

Kozmetički ormarići beauty “ovisnica” nerijetko izgledaju kao kuhinjske smočnice. U njima se može naći prava voćna salata različitih proizvoda za njegu kože koji u svom sastavu imaju ekstrakte egzotičnih plodova. To nimalo ne čudi jer je industrija ljepote posljednjih godina prepoznala moć hranjivih sastojaka i vitamina u voću te ih uvrstila u kreme, serume, maske, pilinge i ostalu preparativnu kozmetiku.

Najvažniji od tih sastojaka su, naravno, antioksidansi - tvari koje neutraliziraju nestabilne molekule poznate kao slobodni radikali te tako usporavaju starenje, a kožu čine otpornijom, čvršćom i blistavijom. Neki od najpoznatijih antioksidanata su vitamin C, E, A i selen kojima obiluje voće poput banana, lubenica, kokosa, grožđa, avokada...

Čitajte i: Pjegice su neodoljiv ukras lica i tijela: Nekada sam ih se željela riješiti, a sada ih ponosno njegujem, evo kako

Velika prednost korištenja kozmetike na bazi voća jest ta što se promjene zbog velikog udjela aktivnih sastojaka vide vrlo brzo.

image
Superfood linija proizvoda za njegu kože koristi snagu voćnih ekstrakata ELEMIS.
ELEMIS

Primjerice lubenica, koja se sastoji od 92 posto vode, intenzivno vlaži dehidriranu kožu, a vitamin C i aminokiseline posvjetljuju pigmentacijske mrlje i podočnjake. Još jedno obožavano voće u kozmetici je avokado koji možemo naći u kremama za područje ispod očiju.

Ulje avokada bogato je esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima C i E te biotinom, a ova kombinacija moćno je oružje protiv preuranjenog starenja.

Ako vas muči pojava bora, oslonite se na kozmetiku s ekstraktom sjemenki grožđa. Naime, grožđe je bogato polifenolima, tvarima koje imaju protuupalna svojstva, smanjuju i zaglađuju postojeće bore te štite kožu od isušivanja i gubitka elastičnosti.

image
Gel-krema s ekstraktom smokve 205 kn CLARINS.
CLARINS

Kralj tropskog voća - ananas - posjeduje čitavu paletu vitamina B skupine, a u kombinaciji s vitaminom C ublažava pojavu akni i prištića, ujednačava ten i poboljšava teksturu kože.

Osim što je čest sastojak u kulinarskim delicijama, kokos je odličan i za kožu, ali i kosu jer je čini svilenkastom i baršunasto mekom zahvaljujući vitaminu C, E, K i korisnim masnoćama.

Čitajte i: Svježi i zaštićeni tijekom cijelog dana! Prirodni dezodoransi zdravija su alternativa običnima, a čuvaju i okoliš

Još jedan razlog zašto je u rutinu njege kože dobro uvrstiti “voćnu kozmetiku” jest taj što ona sadrži i prirodne voćne kiseline poznatije i kao AHA kiseline koje na vrlo nježan način uklanjaju mrtve stanice i omogućavaju koži da ponovno “prodiše”. Ipak, ako imate osjetljivu kožu, prije korištenja voćnih kiselina napravite test na malom dijelu lica da vidite kako će vaša koža reagirati. Ako se ne pojavi crvenilo ili iritacija, slobodno se prepustite moćnom učinku slasnog voća!

image
Maska za lice s aktivnim sastojcima iz banane 236 kn KADALYS.
KADALYS
image
Serum s ekstraktom soka vinove loze 350 kn CAUDALIE.
CAUDALIE
image
Glow Recipe maska s lubenicom i AHA kiselinama 180 kn CULT BEAUTY.
CULT BEAUTY
image
Krema za područje oko očiju s avokadom 219 kn KIEHL’S.
KIEHL’S
image
Kruti šampon s organskim kokosovim uljem 66 kn L’ERBOLARIO.
L’ERBOLARIO
Linker
15. travanj 2024 23:19