Ida Tomašković
Recenzija

Isprobala sam maske za podočnjake popularnog korejskog brenda, predvodnika K-beautyja

Nedavno je kod nas stigao popularni korejski beauty brend Tony Moly koji već 13 godina oduševljava poklonike K-beauty industrije. Kako se već godinama borim s podočnjacima, odlučila sam isprobati njihove sheet maske za okoloočno područje koje navodno smanjuju otečenost kapaka, osvježavaju i posvjetljuju osjetljivu kožu ispod očiju.

Trend korejske beauty rutine, poznat kao K-beauty, u posljednjih nekoliko godina nalazi se na vrhu u trendovima njege kože. Blistav, ujednačen ten Koreankama je vrlo važan, stoga ne čudi što mnoge od njih provode i po sat vremena njegujući kožu ujutro i navečer. Kako je kod nas nedavno stigao jedan od brendova predvodnika K-beautyja - Tony Moly, ovo je bila savršena prilika da konačno isprobam nešto od njih.

Ida Tomašković

Osnovan 2006. godine, Tony Moly brzo je osvojio srca beauty entuzijastica diljem svijeta, što zbog jedinstvenog dizajna proizvoda, to zbog činjenice što u svojim proizvodima koriste prirodne sastojke. Kako imam problema s podočnjacima te se s godina sve češće budim s vrećicama ispod očiju, nisam trebala dugo razmišljati koji ću proizvod prvo isprobati. Odluka je pala na Panda's Dream Eye Patch - simpatične maske od tkanine za okoloočno područje.

Visoko na popisu sastojaka nalazi se moćan vitamin

Ida Tomašković

Tony Moly, čije ime doslovno znači 'pakiranje sa stilom', trudi se svaki proizvod napraviti zabavnim za korištenje pa tako i maske za okoloočno područje. Ambalaža je klasična za sheet maske - dolaze u plastičnoj vrećici, natopljene tekućinom s aktivnim sastojcima poput ekstrakta bambusa koji djeluje kao antioksidans i pomaže pri posvjetljivanju kože. Visoko na popisu sastojaka nalazi se i niacinamid, vitamin koji pripada skupini vitamina B kompleksa, a bori se protiv hiperpigmentacija, akni, rozaceje i upalnih promjena na koži.

Kao što navodi brend, ova bi maska trebala umiriti, navlažiti i posvijetliti okoloočno područje, smanjiti natečenost i vrećicu ispod očiju. U pakiranju se nalaze dvije maramice, po jedna za svako oko. Ono što sam primijetila odmah nakon otvaranja jest to što maske ne plivaju u litri tekućine, što je plus jer neće curiti po licu i lakše će se zadržati na njemu.

Mogu se koristiti nekoliko puta

Kad sam ih nakon temeljitog čišćenja i toniziranja lica konačno stavila, izgledala sam baš poput pande, što mi je bilo jako simpatično. Iako su za moj ukus ipak malo prevelike jer prekrivaju puno više od same površine oka i ispod njega, pružaju nevjerojatno ugodan osjećaj hlađenja. Osim toga, maramice imaju proreze pa ih na sredini možete saviti ako želite tretirati i gornje kapke. Odlučila sam izbjeći ovaj korak jer su mi gornji kapci nekoliko puta natekli od raznih maski pa nisam željela izazvati sudbinu.

Kako je moja koža iznimno žedna, nakon prvog tretmana upila je svu tekućinu iz maramice, no masku sam mogla iskoristiti još jednom jer je u pakiranju ostalo nešto tekućine kojom sam ih ponovno natopila. Na pakiranju se preporučuje koristiti ove maske maksimalno dvaput tjedno, no testirala sam ih puna dva tjedna i to onda kada sam osjetila potrebu za osvježenjem okoloočnog područja.

Okoloočno područje nikada mi nije bilo mekše

Koža ispod očiju prirodno mi je tamnija pa nisam očekivala da će Tony Moly maske napraviti čudo u smislu da potpuno maknu tamne sjene, no moram priznati da su vidno osvježile moje umorno okoloočno područje, dale mu potrebnu vlagu i smanjile jutarnju otečenost.

Također, primijetila sam da je korektor puno ljepše sjeo na podočnjake i lakše ih prekrio nego prije pa sam izgledala odmornija i svježija. Osim toga, maske su vrlo nježne, imaju blagi miris te mi nisu izazvale nikakve iritacije. Ako se, baš kao i ja, na svakodnevnoj bazi borite s umorom koji se prvenstveno vidi na vašem licu i želite nešto brzo i efikasno, isprobajte ove maske koje bi vam mogle olakšati život.

Linker
14. travanj 2024 11:39