MARKO MISCEVIC/CROPIX
Recenzija

Isprobala sam prirodnu kozmetiku brenda inspiriranog izvorskom vodom rijeke Gacke

Osim što proizvodi brenda Plasinia zaista sadrže izvorsku vodu naše rijeke, ekološki su prihvatljivi i namijenjeni svim tipovima kože.

Osim što proizvodi brenda Plasinia zaista sadrže izvorsku vodu naše rijeke, ekološki su prihvatljivi i namijenjeni svim tipovima kože.

U stalnoj sam potrazi za kvalitetnom kozmetikom te svako malo naletim na neki novitet koji poželim isprobati. Tako mi je za oko zapeo domaći brend Plasinia, čija kozmetika ima vrlo zanimljivu priču. Osnovala ga je ing. agronomije Ivanka Đelilović koja je inspiraciju dobila iz kraja svojih roditelja - Gacke doline.

Kako nam je otkrila, tamo je dolazila kao mala za vrijeme ljetnih praznika pa se ljubav prema ličkoj prirodi od djetinjstva urezala u njezino srce. Kasnije se sa suprugom preselila u Gacku dolinu i odlučila osnovati brend kako bi pretočila ljepotu toga kraja u prirodne kozmetičke proizvode.

image

Plasinia ambalaža je ekološki prihvatljiva i neodoljiva!

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Plasinia je dobila ime po gori Plasini gdje u podnožju teče rijeka Gacka, a dio brenda je i razvoj ekološke svijesti - pakiranje njihovih proizvoda je ekološki prihvatljivo jer je izrađeno od mliječnog stakla i drva, što je itekako pohvalno i potrebno u svijetu koji se konstantno zagađuje.

Plasinia kozmetička linija sastoji se od 12 proizvoda namijenjenih svim tipovima kože - od normalne, mladenačke do osjetljive i zrele, a ja sam imala priliku isprobati četiri - tonik, kremu za lice, ulje za lice i kremu za ruke. Ono što me posebno oduševilo odmah na početku jest činjenica da su u svoje proizvode zaista implementirali izvorsku vodu rijeke Gacke koja doprinosi učinkovitosti, naravno, uz kombinaciju ljekovitog bilja.

image

Svi proizvodi u sastavu imaju izvorsku vodu Gacke.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Tonik

Tonici su mi jedan od najdražih kozmetičkih proizvoda jer pružaju nevjerojatnu svježinu nakon umivanja/tuširanja, omekšavaju kožu i pripremaju je na daljnju njegu. Ali samo ako u njima nema alkohola i ostalih agresivnih sastojaka!

Plasinia tonik dolazi u staklenoj bočici (što mi je uvijek draže od plastičnih) od 100 mililitara s pumpicom, a sadrži esenciju biljke mirte koja njeguje kožu i sprječava upale pa je pogodna i za kožu sklonu aknama. Osim toga, sadrži i izvorsku vodu Gacke i koloidno srebro koje djeluje antimikrobno.

Koristila sam ga svako jutro nakon umivanja i svaku večer nakon temeljitog čišćenja lica te mogu reći da sam odmah nakon prvog korištenja osjetila kako mi je divno hidratizirao i omekšao kožu. Kada ga se stavi na kožu, ima neki poseban svileni osjećaj, što kod drugih tonika nisam primijetila.

Miris je biljni, ali potpuno nenametljiv, stoga neće smetati onima koji su osjetljivi na parfumiranu kozmetiku.

Čitajte i: Isprobala sam novi brend prirodne kozmetike na bazi kamilice i makadamije: Gel za umivanje posve me oduševio

Cijena: 191,87 kuna

image

Krema za lice posebno me oduševila.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Krema za lice

Imam malu averziju prema kremama koje u opisu imaju "bogata, hranjiva" jer mi se nebrojeno puta dogodilo da su mi bile preteške i to posebice ako su prirodne. Jest da je moja koža s godinama postala nešto suša, ali više mi odgovaraju nešto lakše kreme koje na prvom mjestu imaju vodu.

Zato me iznenadilo koliko mi ova krema odgovara jer visoko u svom sastavu ima nekoliko hranjivih ulja - ulje boražine, bogato zdravim masnoćama i ulje šljive koje poboljšava elastičnost. Naravno, tu je i voda Gacke i hidrolat mirte koji u kombinaciji s navedenim uljima bogato hrane, ali i hidratiziraju kožu.

Zaista sam mislila da će mi biti preteška, ali koža mi ju je doslovno "popila" te nisam imala onaj neugodan osjećaj masnoće na koži koju može upiti samo jastučnica. Ujutro mi je koža bila mekana, bez masnog sjaja, što je značilo da će krema proći test i kao podloga za šminku. I tako je i bilo! Fino je oporavila suhe dijelove kože i nije je opteretila, zbog čega je pun pogodak i za masnu kožu.

Cijena: 446,91 kuna

image

Ulje je odlično za večernju njegu.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Ulje

Ulja su mi nakon tonika drugi najdraži proizvod i zato ih podvrgavam strogom testu. Plasinia ulje za lice sadrži ulje divlje ruže, ulje šljive, ekstrakt pasjeg trna i klice žitarica - ova moćna kombinacija popravlja zaštitnu barijeru kože i daje svježinu umornoj koži.

Koristila sam ga samo navečer jer su mi ulja preteška za dan. Nije premasno, brzo se upija i čak nema toliko jak miris koliko sam mislila da će imati, s obzirom na sve sastojke. Ono što sam primijetila jest da mi je odlično omekšalo kožu i ujutro sam se probudila sa zdravim sjajem, a ne s umorom i težinom na licu kao inače.

Cijena: 242,39 kuna

image

Krema za ruke divno njeguje.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Krema za ruke

I na kraju, krema za ruke. S njima imam love-hate odnos jer svaki put kad pomislim da sam našla savršenu, nakon nekog vremena više mi ne njeguje ruke kao prije. Znate onaj osjećaj kad namažete ruke i nakon pet minuta opet su suhe kao barut? Da, to mi poprilično ide na živce, ali takvog iskustva, srećom, s ovom kremom nisam imala.

Kad sam njome prvi put namazala nadlanice, mislila sam da se nikada neće upiti jer je nešto masnija nego ostale kreme koje imam, no ipak jest i nije bilo masnog traga na rukama. Krema sadrži ekstrakt mirte i karite maslac.

Ipak, moje su ruke često suhe zbog pojačanog pranja pa sam imala potrebu mazati ih čak nekoliko puta tijekom nekoliko sati.

Sve u svemu, ova je krema najbolja za ovo prijelazno razdoblje, a mogla bi biti dobra i za toplije vrijeme. Zimi mi ipak trebaju nešto jače kreme.

Cijena: 146,42 kune

Linker
26. travanj 2024 07:08