Beauty vodič

Izađite iz zamke neutralnih nijansi: Ovog ljeta nosi se pet odvažnih beauty trendova koje ćete zavoljeti na prvu!

Vrijeme je da izađete iz svoje zone udobnosti i prihvatite odvažne boje. Nijanse koje se nose ove tople sezone su svijetle i smjele jer, znate, život je prekratak da biste ostali zaglavljeni u neutralnom.

Ako pratite modne trendove, sigurno ste primijetili da je ove godine naglasak na vibrantnim, jarkim nijansama koje vas pozivaju na slaganje upečatljivih kombinacija. Isto vrijedi i za make-up - ovog ljeta nose se neuobičajene boje sjenila, ruževa te mnoštvo naizgled nespojivih nijansi.

Čak i ako niste od onih koji mogu samo tako na sebe staviti nešto što prije nisu nosili, probajte jedan dan, primjerice, isfurati sjenilo u hot pink nijansi ili pak ruž u koraljnoj.

Što se tiče tena, on mora biti prozračan, zdravog sjaja pa je poželjno da kožu ne opterećujete puderima s teškim teksturama, već se oslonite na one lagane, kao što je novi Huda Beauty Multidew Skint Tint iz make-up radionice poznate blogerice Hude Kattan.

Čitajte i: Nova beauty kolekcija slavne blogerice san je snova! Daje neodoljiv ljetni sjaj, lagana je i pogodna i za osjetljivu kožu

Sada kada smo riješili podlogu, vrijeme je za igru boja na kapcima, usnama i noktima. Spremni?

Tutti Fruity

Ako volite naglasiti oči, onda je ovaj trend definitivno za vas. Tutti Fruity obično označava slatku šarenu grickalicu od običnog i kandiranog voća, a to šarenilo možete preseliti i na vaše kapke. Naravno, nije poanta cirkus na očima, već zaigranost, ali s mjerom. Za početak, oči naglasite različitim sjenilima u, primjerice, žutoj i koraljnoj boji, dok usne ostavite neutralnima. eventualno možete nanijeti prozirno sjajilo ili balzam.

Plavetnilo

Plavi ruževi nisu za svakoga jer ih obično mogu isfurati samo oni s hladnijim tonom kože. No, azurno ili kobalt plava mogla bi funkcionirati i na toplijem tenu. Kako plavi ruž govori sam za sebe, ne trebaju mu dodatne boje. Zato bi ostatak lica trebao biti nenaglašen. Lagana podloga i malo maskare sasvim je dovoljno dobra baza za moćan, upečatljiv plavi ruž.

Sunčani nokti

Ima li veselije boje od žute za ljeto? Mnogi je ne vole, ali ona se itekako može savršeno uklopiti u ljetne modne kombinacije. Kako ju je malo teže istaknuti na licu, istaknite je na noktima. Jednostavna manikura bit će dovoljno cool, a ako se volite poigrati, nokte ukrasite žuti ombre efektom ili na nekoliko noktiju napravite žutu francusku manikuru. Što veselije, to bolje!

Ultraviolet

Ako vam se ne sviđa plavi ruž, isprobajte ljubičasti. Prije nego se bacite u potragu za njim, promotrite svoju kožu kako biste utvrdili ima li hladan ili topao podton. Ako ste hladnog podtona, birajte ljubičaste ruževe s primjesama plave, a ako imate topao ten, odgovarat će vam ljubičasta s daškom crvene u sebi.

Čitajte i: Ljeto je iza ugla! Kako odrediti svoj tip kože i pružiti joj odgovarajuću zaštitu od štetnih sunčevih zraka?

Bright graphic

Jednostavna linija crnim tušem pomalo je već dosadna te nikako ne odgovara veseloj, ljetnoj shemi. Grafički eyeliner već je neko vrijeme vrući make-up trend, a odlično će izgledati i u obojenoj varijanti. Na izbor su vam zaista mnoge nijanse tuševa - od zelenih, preko žutih do plavih, ljubičastih, narančastih.... Kod grafičkog tuša u boji najbolje izgleda kombinacija dvije boje, primjerice žute i zelene, iako možete spojiti čak i tri, ali ne pretjerujte. Sve više od tog bi moglo izgledati "prenatrpano". Dobru zabavu!

Linker
19. travanj 2024 15:24