beauty savjeti

Izbjegnite 5 najčešćih pogreška koje radimo prilikom nanošenja korektora

Neizostavan je dio svake kozmetičke torbice i svakodnevni pomoćnik u skrivanju nesavršenosti na licu. Ako se pravilno koristi, licu može pružiti onaj poželjni svjež i prirodan izgled, no na neke stvari pri nanošenju treba obratiti pažnju kako bi od njega dobili ono najbolje.

Tamni krugovi ispod očiju, akne i sitne nesavršenosti, korektor s puderom uspješno skriva sve nedostatke na licu te je jedan od omiljenih proizvoda u make-up torbici bez kojeg ne možemo. Iako je zapravo vrlo jednostavan za korištenje, make-up stručnjaci savjetuju da se na neke stvari treba obratiti pažnja. Bez obzira na brend i cijenu proizvoda, ako je na krivi način apliciran, s rezultatom na kraju nećete biti zadovoljni. Kako biste postigli izgled sjajne kože i prozračnog izgleda, slijedite ovih nekoliko uputa koje će vam pomoću u svakodnevnoj beauty rutini.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 23:  (L-R) Emily Ratajkowski and Sara Sampaio are seen backstage ahead of the Bottega Veneta show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2018 on September 23, 2017 in Milan, Italy.  (Photo by Tristan Fewings/Getty Images for Bottega Veneta)

Pogreška 1. - nanosite previše proizvoda

Kada je korektor u pitanju, manje je više. Nanošenje nekoliko slojeva korektora može samo pogoršati stvari pa će podočnjake umjesto prikriti, još više naglasiti. Uz to, višak proizvoda lako se uvuče u sitne nabore kod očiju te tako naglašava bore lica. Nanesite jedan sloj i ako je potrebno ponovite, no svakako blendajte kako bi se stopio s kožom i izgledao prirodno.

Pogreška 2. - preskačete primer

Primer je proizvod koji ako ne koristite, trebate uvrstiti u make-up rutinu. On priprema i zaglađuje kožu za šminku, čini je glađom i omogućava make-upu da na licu ostane što duže. Prije primera očistite kožu i nanesite hidratantnu kremu za lice.

Pogreška 3. - razmazivanje prstima

Razmazivanje prstima je nešto što svakako treba izbjegavati jer tim činom pomičete proizvod s mjesta koje bi trebao sakriti. Najbolje ga je nanositi kistovima koji će sakriti svaku nesavršenost - za prištiće se preporučuju tanki kistići, onakvi s kojima inače nanosite ruž za usne. Ispod očiju korektor možete nanijeti i tapkanjem prsta.

Pogreška 4. - koristite pogrešan korektor

Obratite pažnju na teksturu i boju korektora - tekući korektori bolji su izbor za prikrivanje podočnjaka, dok su kremasti najbolji za prikrivanje crvenila na licu. Za tamne krugove oko očiju uvijek odaberite maksimalno dvije nijanse svjetliji korektor od vašeg tena, one u nježnim breskvastim nijansama. Presvijetao korektor naglasit će podočnjake i stvoriti dojam da se niste naspavali. Crvenilo i mrlje na licu prikrit će oni koji odgovaraju boji tena. U ponudi se nalazi širok spektar boja, a ako niste sigurni koja nijansa vam najbolje odgovara, upitajte stručnjake za pomoć.

Pogreška 5. - krivi redoslijed nanošenja

Mnogi najprije stavljaju korektor, a zatim puder, što se brojni stručnjaci slažu da je krivo. Korektor bi zapravo trebao popraviti ono što se vidi nakon što ste stavili puder. Nanošenje korektora na kraju bolje prekriva nedostatke koji se i dalje vide i ostavlja izgled lica puno svježijim.

Linker
24. travanj 2024 00:28