beauty vodič

Kako ispravno koristiti bronzer? Ovi savjeti otkrit će vam sve trikove i mogućnosti

Bronzer daje licu svježinu i ‘sunčani‘ efekt, a možete ga koristiti i za definiciju kontura. Važno je samo zapamtiti nekoliko jednostavnih pravila.

Iako je najviše popularan tijekom ljetnih mjeseci, bronzer je vrijedan dio kozmetičke torbice i kroz ostatak godine. Pruža odličan efekt osunčane kože čak i tijekom zime, no najviše ćete od njega izvući kada ste već lagano preplanuli. Daje predivan sjaj i svježinu koži, čak i u one dane kad nikako ne možete izbrisati umor s lica.

Iako bronzer može učiniti čudo za vaš ten, nepravilno korištenje često rezultira neželjenim efektom narančaste ili prljave kože. Zato je važno slijediti nekoliko jednostavnih pravila uz koje će postati prava profesionalka.


Pazite na ton vaše kože

Prvi korak je odabir savršenog bronzera prema tonu vaše kože jer ne stoji svima sve. Bronzeri dolaze u svijetlim, srednje tamnim i tamnim varijantama, kao i ružičastim, breskvastim i žutim podtonovima. Ako ste jako svijetli i lako izgorite na suncu, breskvasti ili ružičasti bronzeri su odličan izbor. Bakrene nijanse su lijepe na maslinastim tonovima kože, dok su tamnije nijanse savršene za tamnu kožu.

Odaberite nijansu koja nije više od dvije nijanse tamnija od vaše kože.

Čitajte i: Garantira li nam visok zaštiti faktor dulji boravak na suncu? Evo što se krije iza broja 15, 30, 50...

image

NARS bronzer u prahu, Cult Beauty, 285 kuna.

NARS


Kremasti, u prahu ili gelu?

Tekstura bronzera također je važna, a bira se ovisno o tipu kože. Ako imate masnu ili normalnu kožu, bronzer na bazi pudera najbolji je izbor za vas. Nanesite ga kratkim, pahuljastim kistom za rumenilo.

Za suhu kožu najbolje djeluju bronzeri na bazi kreme ili gela koji se nanose spužvicom ili prstima. Kao i kod ostalih kremastih proizvoda, pripazite da ga dobro izblendate i stopite s kožom kako ne biste izgledati prljavo.

Osim toga, možete malo bronzera pomiješati s malo vaše omiljene hidratantne kreme za prirodniji efekt, kao da ste stavili toniranu kremu.

image

Max Factor Miracle Sheer Gel bronzer, Notino.hr, 60,14 kuna.

MAX FACTOR

Pripremite kožu

Bronzer bi trebao biti među posljednjim proizvodima koje nanosite na lice. Prije njega dobro operite lice, stavite tonik, hidratantni serum i zaštitnu kremu. Potom nanesite puder/BB kremu, a ako je potrebno i puder u prahu da setirate onaj tekući. Naposljetku nanesite rumenilo i tek onda bronzer.


Kako i gdje nanijeti bronzer?

Bronzer se nanosi na sve one točke na koje sunce prirodno pada poput obraza, nosa i brade. Neki ga vizažisti vole nanijeti i na kapke kako bi očima dali dubinu. Nanošenje bronzera na vrat je također dobra ideja jer će prijelazak između lica i vrata biti ljepši.

image

Charlotte Tilbury Airbrush bronzer, Cult Beauty, 330 kuna.

CHARLOTTE TILBURY

Nanesite ga najprije na obraze, krećući se u obliku slova "C" prema sljepoočnicama. Blendajte, blendajte i blendajte. Potom vrlo malu količinu nanesite na dužinu nosa i opet blendajte. Na kraju ga nanesite na vrat i dobro stopite s kožom. I to je to! Ako ste slučajno pretjerali s količinom, pamučnom blazinicom popravite štetu.


Bronzer za konture

Bronzerom možete naglasiti i konture lica, ali za to koristite samo onaj koji ne sadrži sjajne čestice te naginje više na hladnu stranu, nego onu topliju. Jer, bronzer bi trebao stvoriti iluziju definiranijeg lica, a ne privlačiti pažnju.

Linker
25. travanj 2024 22:51