PRVI BROW BAR U HRVATSKOJ

Kako oblikovati idealne obrve otkrila nam je prva domaća stručnjakinja za threading

Nikada prije potražnja za idealnim obrvama nije bila veća nego danas: žene su osvijestile koliko promjena oblika obrva utječe na izmjenu cjelokupnog izgleda lica pa se sve češće prepuštaju u ruke stručnjaka. Upravo je zato zagrebačka kozmetičarka Manuela Picard otvorila prvi domaći Brow Bar – mjesto u potpunosti posvećeno obrvama, njihovoj njezi i oblikovanju. Prije otvorenja salona u Gajevoj ulici u Zagrebu popričali smo s vlasnicom i saznali više o tehnici threadinga, za koju je njezin salon specijaliziran.

Što je to zapravo ‘brow bar’?

Brow Bar je studio specijaliziran za obrve koji nudi gotovo sve usluge groominga – od oblikovanja preko bojanja obrva pa sve do microbladinga, trajnog make up-a za obrve koji traje godinu, dvije dana. Salon ima walk in koncept što znači da nema naručivanja, samo ušećete i odšećete sređenih obrva. Ovo je prvi takav salon u Hrvatskoj, a u svijetu su oni uobičajena pojava. Vjerujem da će koncept biti jednako uspješan i kod nas kao jer potražnja je ogromna – mjesečno uredim 500 do 700 obrva, isto kao i djevojke u salonu.

Kada ste se i kako počeli baviti upravo obrvama?

Priča je počela prije 13 godina, dok sam još živjela u Londonu. Upravo tada je threading, stara indijska tehnika uklanjanja dlaka uz pomoć konca, doživljavala revoluciju. Fascinirala me transformacija koju lice doživljava zahvaljujući dobro oblikovanim obrvama, a tehniku sam učila od najboljih – svojih kolegica Indijki.

Po čemu se tehnika threading a razlikuje od “klasičnog” čupanja obrva?

Za razliku od klasičnog čupanja, threading daje puno čišće, preciznije linije te dugotrajnost rezultata koju pinceta, nažalost, ne može obećati. Kako se zapravo radi o “valjanju” konca po površini kože, svaka i najsitnija dlačica je zahvaćena. Ova metoda izvodi se uz pomoć posebnog konca izrađenog od pamuka i svile koji ima i antibakterijski učinak. Prilikom tretmana ne koriste se nikakvi drugi proizvodi pa je koža tako nakon čupkanja nježnija i glađa.

Kako se određuje idealan tip obrva za pojedino lice?

U pravilu, obrve bi se trebale “dizajnirati” u skladu s oblikom lica, no obično puno veću ulogu igra korekcija “zeznutih” ili, pak, popunjavanje prirodno rijetkih obrva. Danas postoji cijeli niz preparata koji mogu znatno popraviti stanje, kao što su, primjerice, serumi za pospješivanje rasta dlačica. Oni u samo nekoliko mjeseci daju izvrsne rezultate. O kakvom god se slučaju radilo – bile to guste mladenačke obrve ili one prorijeđene – prirodan izgled stavljam na prvo mjesto. Ne bih rekla da postoje univerzalni tip obrva koji odgovara svakom licu – svaka žena ima svoj oblik, duljinu i boju.

Kakve su obrve najpopularnije kod Hrvatica?

Najtraženiji je što prirodniji izgled, ali i obrve nekih poznatih osoba, kao što su Kim Kardashian i Megan Fox. Uvijek savjetujem minimalnu intervenciju u prirodan oblik obrva, iako postoje i iznimke. Primjerice, ženama sa spuštenim kapcima bolje pristaje malo oštriji luk obrva – na taj način se otvara pogled i vizualno podižu kapci.

Koji su vaši omiljeni proizvodi za njegu obrva?

Moji omiljeni brendovi, koje i nudim u svom salonu, su Blinc i Billion Dollar Brows, specijalizirani upravo za make up za oči i obrve. Obožavam Blinc vodootpornu maskaru za obrve, idealnu za ljeto i kupanje te sjenilo i vodootpornu olovku Billion Dollar Brows.

Linker
25. travanj 2024 13:31