VIŠE JE POŽELJNO

Kontroverzno i odvažno: Ovojesenski make-up trendovi ukidaju sve granice i poručuju samo jedno - usudite se!

Nadolazeća sezona beauty trendova dopušta sve što nam je prošla godina zabranila - naglašene oči, jarke boje, sjajne usne, visoku dozu glamura i sve što poželite.

Čini se da nadolazeća sezona u svijetu ljepote donosi sve ono što je do sada pripadalo samo odvažnima. Eksperimentiranje sa šminkom je poželjnije nego ikada prije, a make up je ponovno postao zabava. S odabirom šminke u narednim mjesecima teško ćete pogriješiti, a mi smo izdvojili nekoliko trendi lookova koje ove jeseni morate isprobati.

U jesen s ljetnim sjajem

Ten koji ste ljetos zaradili ne puštajte olako - kod šminkanja koristite nešto tamnije nijanse poput kremastog bronzera dok vaša koža prirodno gubi tamniju boju. Jagodice naglasite bronzerom, pa dodajte malo highlightera.

Čitajte i: Zlatna pravila besprijekornog izgleda: Pet trikova za učinkovito prikrivanje podočnjaka

A koža nije jedino što će na vama zablistati - u trendu su i sjajne usne. Nanesite omiljenu nijansu ruža i lagano pređite hidratantnim balzamom - po mogućnosti s primjesom iste boje. Osim što ćete pokazati da ste ukorak s 'in' make up trendovima, zaštitit ćete usne od isušivanja na jesenskom vjetru i prohladnom vremenu - ugodno s korisnim!

Naglašene oči

Jedan od najpopularnijih trendova u svijetu šminke ove sezone bit će naglašene oči - za razliku od prošle godine kada smo se većinu vremena skrivali iza zaštitnih maski. Sada je vrijeme da se usudite - isprobajte hrabre nijanse poput crvenih i plavih sjenila i pokažite svoje pravo lice!

U naglašavanju oblika i boje vaših očiju, pomoći će vam tuš - no ne klasičan.

Izađite iz zone komfora i umjesto uobičajeno crne boje isprobajte roze, zlatne ili plave nijanse - a ni linija tuša ne mora pratiti rub oka.

Izvucite hrabru crtu koja, povučete li ju blago prema gore, ima moć vizualnog zatezanja lica.

Čitajte i: Osvježeni u novi radni tjedan: Pomoću ovih gel maski izbrišite umor ispod očiju

Birate li između više slojeva maskare ili umjetnih trepavica - ne možete pogriješiti jer i dlačice oko očiju ove sezone moraju biti naglašene - baš kao u 60-ima.

"Cat eyes" još uvijek kotira vrlo visoko na ljestvici popularnih make up lookova, pa se i ove jeseni poigrajte s vizualnim "podizanjem" očiju. U tome će vam pomoći olovka za oči koja vizualno sužava i zateže, a ni u unutrašnjosti oka niste ograničeni na crnu. Zašto ne biste probali ružičastu ili narančastu olovku?

U naglašavanju pogleda usudite se koristiti jednu upečatljivu boju te ju prenesite na cijelo lice.

Veliki povratak ruževa

Čini se da smo posljednjih nekoliko sezona zapostavili hrabre boje ruževa i zamijenili ih klasičnom tamno crvenom ili nude nijansama koje fokus miču daleko od usana. Sada je vrijeme da promijenimo ploču! Poželite dobrodošlicu jarkim i upečatljivim bojama - narančastoj, "kričavo rozoj", ali i ljubičastoj.

Osim sjajnih ruževa koje smo ranije spomenuli - u trendu će biti i mat, no naglasak je na Kupidovoj liniji usana koja bi prema popularnosti trebala biti što šiljastija i elegantnija, a usne su poželjnije što tamnije.

Čitajte i: Čišća, sjajnija i ljepša koža: Donosimo recept za smoothie od kojeg će vaša koža zasjati

Jagodičaste nijanse ove će jeseni zavladati svijetom šminke - "zadimljenim očima" i hrabrim linijama lica. Osim ruža za usne, koristite istu boju sjenila za oči i postignite monokromatski look - sada poželjniji nego ikada prije. Iste boje možete koristiti i kod odabira rumenila koje ove jeseni postaje važnije od konturiranja odajući dojam zdravlja i svježine.

Kontroverzno i odvažno

Tamnija olovka za usne od ruža trend je kojeg se rijetko tko usudi probati. Riječ je o popularnom načinu šminkanja iz 90-ih gdje se usne obrube tamno smeđom olovkom, a unutrašnjost se ispuni bež bojom što odaje dojam prkosa - kršenja pravila, a upravo ga to i čini još privlačnijim. To pravilo posebno vrijedi ove jeseni kada je u svijetu šminke dopušteno sve što zamislite!

Linker
19. travanj 2024 21:17