Učilište Arimed
Znamo kako ga postići

Korak po korak do najnovijeg trenda: Proljeće će biti u znaku brazilskog make-upa

Hit sezone bit će tehnika šminkanja po uzoru na brazilske vizažiste koji su jedni od najcjenjenijih, a što treba znati o njoj i kako ju primijeniti otkrili su nam edukatori Učilišta Arimed. 

Riječ je o intenzivnom, hrabrom make-upu na očima s obaveznim naglašenim tušem čiji kraj vizualno nestaje i spaja se sa sjenilom tamno smeđe ili crne boje.

Koristi se paleta boja intenzivnijeg pigmenta koji se ublažava sjenčanjem i stvaranjem blagih prijelaza.

Unutarnji dio oka nakon sjenčanja smeđom ili crnom nijansom posvjetljuje se korektorom ili bazom u boji kože na koju se nanosi kontrastna svijetla nijansa koja može biti u mat ili svjetlucavoj pa čak i šljokičastoj varijanti, ovisno za koju prigodu se šminkate.

Učilište Arimed
Za ovaj make-up podloga mora biti besprijekorno zaglađena i prilično konturirana.

Korištenje intenzivnih boja na očima zahtjeva i naglašene, gušće umjetne trepavice koje će dodatno upotpuniti dramatičnu estetiku ovakvog stila šminkanja koji su već zavoljele beauty influencerice. Donji dio oka također se sjenča tamnim nijansama, a ako oči dodatno želite naglasiti izvucite tuš i prema nosu, baš kako predlažu edukatori zagrebačkog Učilišta Arimed.


SAVJET VIŠE

Za ovaj make-up podloga mora biti besprijekorno zaglađena i prilično konturirana uz dašak nezaobilaznog highlightera koji licu, bez obzira na tamne nijanse na očima, vraća svježinu i ublažava cjelokupni dojam. Usne neka budu neutralne, u prirodnim, zemljanim nijansama.

Učilište Arimed
Ako oči dodatno želite naglasiti izvucite tuš i prema nosu.

Brazilski stil šminkanja pristaje svima, a posebno laska bademastim očima.

Dramatično sjenčanje, deblji tuš i mačkasto konturiranje kapka vizualno povećava oči i stvara svojevrsni lifting efekt koji se postiže intenzivnim naglašavanjem vanjskog ruba oka, baš kako to čini i poznati brazilski make-up artist Helder Marucci.

Ovim makeup trendom žene naglašavaju svoj najjači adut - oči, a oči su ogledalo duše, pa zašto onda ne bi bile zavodljive i posebne na prvi pogled?!

POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA KORAK PO KORAK

Linker
17. travanj 2024 10:49