Instagram
krvna plazma

Ljepotica u šestom desetljeću objavila kojim se tretmanom pomlađuje: ‘Tašta sam i želim biti lijepa‘

Supermodel Paulina Porizkova javno je progovorila o tome da je kao tinejdžerica "užasno maltretirana u školi" zbog svog fizičkog izgleda te da je svoje tijelo prihvatila tek kada je postala model.

U iskrenoj objavi na društvenim mrežama Paulina Porizkova (55) je objavila svoju fotografiju nakon plasma pen tretmana - neinvazivni postupak za održavanje kože čvrstom i bez bora, što je alternativa laserima ili botoksu. Priznajući da je "prava ljepota" više od onoga što se vidi, Porizkova se osvrnula na utjecaj mišljenja drugih na naše samopouzdanje.

„Svi znamo da je prava ljepota puno više od fizičkog izgleda. Ali evo i mene, nakon tretmana plazmom - jer sam tašta i želim biti lijepa”, piše na Instagramu.

Porizkova je podijelila traumatično iskustvo i priznala da su je s 14 godina strašno maltretirale u školi druge djevojke. "Mislila sam da je to zato što sam bila ružna. Tako su mi rekli. Rekli su mi da izgledam poput očerupane kokoši, pijane žirafe i prljave komunistkinje. Kako to uopće izgleda?”, pita se.

Danijela Martinović pred kamerama isprobala krvnu plazmu: 'Tretman je čudo, kreme nemaju toliku moć'

U to je vrijeme, kaže, mnoge dijelove tijela željela promijeniti. „Da sam imala pristup plastičnoj kirurgiji, operirala bih usne, uredila zube, u dojke bih stavila implantante, na bedrima bih napravila liposukciju. Godinu dana kasnije, s petnaest godina, postala sam model u Parizu, model onoga čemu bi druge žene trebale težiti i ubrzo sam nagrađena za točno one dijelove sebe za koje sam mislila da ih mrzim”, priznala je i otkrila svoju slabu stranu vezanu uz samopouzdanje.

"Nisam se promijenila. Mišljenja ljudi jesu", objasnila je prije nego što je priznala koliko je "nevjerojatno sretna" što se našla u toj poziciji. "Što se događa sa ženama koje nikada ne dobiju odobrenje društva za njihov izgled? Prisiljene su odustati ili postati borkinje", napisala je.

Mladost iz vlastite krvi! Pomlađivanje krvnom plazmom bezbolno je i brzo rješenje

Porizkova je potaknula sve svoje sljedbenike da "posjeduju" vlastitu ljepotu, umjesto da u drugima traže prihvaćanje te da ne krive niti prosuđuju ​​bilo koju stranu,jer je ova društvena struktura zamaglila našu viziju pravoj ljepoti.

Ipak, teži tome da izgleda mlađe i ne krije koliko rado odlazi na tretmane. Osim krvne plazme voli i ulterapiju, a riječ je o neinvazivnoj metodi zatezanja kože uz pomoć visokointenzivnih ultrazvučnih valova, a unatoč boli Paulina tvrdi da terapija na njenu kožu djeluje poput čarolije. Naime, potiče jako stvaranje vlastitog kolagena. Ipak tvrdi da je razina bola koju mora pretrpjeti veća od one koju žene prolaze tijekom porođaja. Za jedan tretman zatezanja kože lica i vrata izdvoji čak par tisuća eura.

Posljednjih godina posvetila se i vježbanju i ima rutinu koje se drži. Trenira uglavnom tri puta tjedno. Većinom radi pilates, ples ili neki drugi kardio trening.

Linker
02. prosinac 2021 00:28