Instagram Popofcoral
Koristan beauty alat

Masaža ledenim valjkom obećava instant rezultate i možete je provoditi kod kuće

Hladne maske za lice odlične su za smanjivanje podočnjaka i umirivanje osjetljive kože, no ne djeluju na svakome. Zato žene sve više i više koriste takozvane ledene valjke koji čak i nakon samo pet minuta mogu napraviti vidljivu razliku u svježini lica.

Prije nekoliko godina mnoge poznate dame i influencerice pomamile su se za valjcima od žada kako bi poboljšale cirkulaciju u licu, smanjile otečenost i crvenilo te održale lice napetim. Inače, valjci od žada već stoljećima se koriste u kineskoj medicini pa stoga i nisu neki novitet. No, čini se da su ih unazad nekoliko mjeseci 'prešišali' ledeni valjci koji obećavaju instant rezultate.

I sami znate da led ublažava crvenilo, opušta mišiće i može smanjiti vrećice ispod očiju, no nije ga preporučljivo tamo držati predugo zbog rizika od ozeblina. Zato se ledeni valjci sve više koriste među beauty entuzijastima, iako sam gadget ne izgleda toliko privlačno niti luksuzno. O čemu se zapravo radi?

Ledeni valjak uvelike je sličan valjku za bojanje zidova - unutar njega se nalazi mješavina gela i vode koja se pretvara u led kada valjak stavite u zamrzivač. Kako led u valjku nije u direktnom kontaktu s kožom, sporije se topi od obične kockice leda pa je zbog toga praktičniji za korištenje. "Z početak masirajte čelo u cik-cak pokretima, zatim gore-dolje te lijevo-desno. Nadalje, spuštajte se pored nosa i na donji dio obraza koji masirajte prema gore. Ako želite bolji učinak na tom dijelu, pojačajte pritisak", objašnjava Ada Ooi, britanska stručnjakinja za njegu kože koja se brine o licima mnogih celebrity klijenata.

"Nakon obraza, valjkom tretirajte područje oko usana, ispod brade i završite s vratom. Valjak također možete koristiti oko ključne kosti, iznad i između grudi", dodala je Ooi. Rezultati nakon tretmana valjkom od nekoliko minuta iznenadili su mnoge žene koje tvrde da im smanjuje podočnjake i pojačava blistavost kože. "Ledeno-hladna temperatura sužava krvne žile te tako ublažava vidljivost puknutih kapilara te razne upale na koži", poručuje Ooi. Bez obzira na to što kožu direktno ne masirate ledom, valjak nije preporučljivo predugo držati na jednom dijelu lica kako ne biste dobili ozebline.

"Tretman valjkom ne bi trebao trajati duže od 15 minuta, ali i pet minuta će biti dovoljno ako ste u žurbi. I nije važno u kojem dijelu dana ga koristite jer ga lako možete prilagoditi vašoj rutini", kaže Ooi. Vrijedi probati! Ice roller možete nabaviti na Ebayu po cijeni od 7 eura.

Linker
23. travanj 2024 07:58