JEDNOSTAVNO, A UČINKOVITO

Muči vas suha koža lica? Pomoću ovih maski vratite prirodni sjaj i spriječite prerano starenje!

Mekano, glatko, čisto lice san je svake žene. Suha koža, prištići, akne i miteseri glatkoj koži i samopouzdanju često kažu ne!

Suha koža čest je problem s kojim se susreću sve generacije, iako se najčešće javlja kod adolescenata pa se nastavlja prema starijoj dobi, ostavljajući prve znakove starenja na koži koja bi se, kada bi bila hidratizirana, sa znakovima starenja susrela mnogo kasnije.

Čitajte i: Vitamin C, retinol i kiseline - moćni su u njezi kože, ali neke nikada ne biste smjeli koristiti zajedno, evo koje!

Hrapavost, neugodna zategnutost, crvenilo kože, ljuštenje, a ponekad i neugodan svrab - opis je to suhe kože koja će svakome zadati problem. Osim neugode koju pruža, na takvom će licu ostaviti bore.

image
Suha koža čest je problem s kojim se susreću sve generacije.
PEXELS

Ovaj iznimno čest problem javlja se s prirodnim procesom starenja, a može biti pokazatelj nekih zdravstvenih problema poput astme ili bolesti štitnjače. Također, koža je sklona isušivanju i pod utjecajem sezonskih promjena poput niskih temperatura, niske vlažnosti zraka, sunca ili hladnog vjetra.

Nepravilna prehrana, predugo tuširanje u vrućoj vodi ili korištenje prejakih proizvoda za čišćenje - također isušuju kožu lica.

Problema je mnogo, a cilj je samo jedan - što prije se riješiti mrtvih stanica i suhog sloja kože!

Donosimo nekoliko savjeta kako da vaša koža (p)ostane glatka!

Nakon korištenja maski za lice, umijte se hladnijom vodom

Prije nego počnete koristiti bilo kakve maske za hidratizaciju lica, važno je da znate koliko je važno da lice nakon svake maske umijete hladnijom vodom! Naime, vruća voda dodatno isušuje kožu uklanjajući prirodna ulja koja ju hidratiziraju i štite od vanjskih utjecaja, u čemu leži razlog zašto biste lice trebali umivati hladnijom vodom!

Čitajte i: Čišćenje beauty blender spužvice više neće biti tlaka: Isprobala sam tri načina i svaki odlično funkcionira

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje od brojnih moći krije i moć hidratizacije lica. Bogato je antioksidansima i zdravim masnim kiselinama koje pozitivno utječu na kožu vraćajući joj prirodni sjaj i čineći ju glađom i mekšom na dodir.

Barem dva puta dnevno umasirajte tanak sloj maslinovog ulja na suha područja kože. Od maslinovog ulja možete napraviti i masku, pomiješajući maslinovo ulje s medom i žumanjkom. Premažite lice smjesom i nakon 15 minuta lice isperite toplom vodom. Gledajte kako se život vraća u važu kožu!

Čitajte i: Izađite iz zamke neutralnih nijansi: Ovog ljeta nosi se pet odvažnih beauty trendova koje ćete zavoljeti na prvu!

Slatko vrhnje

Mliječna kiselina iz vrhnja uspješno čisti kožu, održava njezin prirodan pH te ju hidratizira. Kako biste postigli najbolji učinak, pomiješajte nekoliko kapi limunovog soka, žličicu mlijeka i dvije žličice slatkog vrhnja. Smjesu potom nanesite na lice, a nakon 15 minuta umijte se mlakom vodom.

image
Nanesite tanak sloj meda na lice i ostavite ga da djeluje 5 do 10 minuta.
PEXELS

Med

Nanesite tanak sloj meda na lice i ostavite ga da djeluje 5 do 10 minuta. Potom lice umijte vodom. Ovaj način hidratizacije pogodan je za svaki dan! Brinite o svojoj koži i ona će vam biti zahvalna!

Linker
12. travanj 2024 10:02