Profimedia
Beauty vodič

Na Tajlandu se nose neonske boje, u Australiji grafički tuš: Obožavamo trendove iz ovih pet zemalja

Na početku godine u svijetu ljepote nametnulo se nekoliko trendova koje ne možemo zaobići. Ipak, svaka zemlja stavlja naglasak na drugi dio lica, a vizažisti iz tih zemalja otkrili su kako vruće trendove isfurati na svoj način i uklopiti ih u svakondevnu beauty rutinu.

Trendovi u make-upu su ciklički, odnosno vrte se u krug baš poput onih modnih, što znači da sve svake godine vraćaju oni koji su se nosili u godinama prošlog stoljeća, primjerice ekstremno naglašene trepavice koje je nosila Twiggy u šezdesetima ili pak svijetla sjenila iz osamdesetih.

Iako se neki od njih mogu primijeniti na cijeli svijet, svaka zemlja ipak slijedi neke svoje trendove i stavlja naglasak na različite dijelove lica. Sudeći prema vizažistima iz tih zemalja, sve njih možemo nositi u svakodnevnom životu, samo ih moramo prilagoditi dobu dana i naravno, vlastitim preferencijama.

Italija - ruž

MSGM - People On Street for Streetstyle during Milano Fashion Week 2020 For Fall Winter Fashion Show.

Streetstyle, ppl, People on street, Woman, fashion week 2020 Women, Image: 500492110, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding USA, ITALY, AUSTRIA, FRANCE - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Tijekom Tjedna mode u Milanu na ulicama smo osim odličnih stajlinga mogli vidjeti i odlične make-up lookove s fokusom na usne. Čak i ako je gornji dio lica potpuno neutralan s tek daškom maskare, usne moraju biti istaknute pa makar i običnim nude ružem. Prema talijanskom vizažistu Luci Chancolu, usne održavaju senzualnost djevojke i zato ih je važno istaknuti.

"Po mom mišljenju, žena kojoj nije neugodno pokazati usne i popravljati ruž tijekom večere, brine o sebi i tim putem izražava svoju snagu"; rekao je Chancolo.

Odabir nijanse ruža potpuno je na vama - to može biti koraljna, retro smeđa ili pak žarko crvena. Ove se godine umjesto mat tekstura nose sočne, sjajne nijanse. Ako baš i ne volite kremaste ruževe, sjaj možete postići na sljedeći način - usne obrubite olovkom u sličnoj ili za nijansu tamnijoj boji od ruža, ispunite ih željenom nijansom ruža i na sredinu obje usne stavite prozirno sjajilo.

Velika Britanija - obrazi

Rihanna
The Costume Institute Benefit celebrating the opening of Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art of the In-Between, Arrivals, The Metropolitan Museum of Art, New York, USA - 01 May 2017, Image: 331769239, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Rose/Variety / Shutterstock Editorial / Profimedia
Rose/Variety / Shutterstock Editorial / Profimedia
Rihanna

Svježi obrazi uvijek su bili poželjan ukras na ženskom licu, a britanski vizažisti kažu da će obrazi u 2020.-oj dobiti svoj trenutak.

"Rumenilo daje živost, zaokružuje look i podiže crte lica. Tekuće i kremaste teksture nove generacije rumenila djeluju neprimjetno, a opet daju ono nešto. Na koži stvaraju efekt kao da je takva - svježa i rumena oduvijek", objašnjava londonska vizažistica Mary Greenwell.

Nijansu rumenila birate prema boji vašeg tena: breskvaste i svijetloružičaste nijanse odgovaraju svijetlom tenu, koraljne srednje-tamnom dok su crvenkasti i smeđi tonovi rezervirani za jako tamnu kožu. Za rumenila u prahu ili kamenu trebat će vam kist, ali ako niste vješti s ovim alatom, birajte kremasta rumenila koja možete nanijeti i prstima. Utapkajte malo rumenila na sredinu obraza i izblendajte ga lagano prema gore, u smjeru jagodične kosti.

Australija - crni tuš

Lucy Boynton
25th Annual Screen Actors Guild Awards, Arrivals, Los Angeles, USA - 27 Jan 2019, Image: 410712933, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Stewart Cook/Variety / Shutterstock Editorial / Profimedia
Stewart Cook/Variety / Shutterstock Editorial / Profimedia
Lucy Boynton

Crni tuš je ultimativan "ukras" za oči koji nikada neće izaći iz mode, no klasična crta uz rub trepavica već je postala pomalo dosadna. Australci su se zato dosjetili pomiriti tradiciju i moderna vremena. Vizažist iz australskog grada Pertha Janelle Khan kaže da je "vrući" trend za 2020. grafički tuš.

"Činjenica je da se grafički tuš vratio u svakodnevne lookove. U potpunosti može transformirati lice i stvoriti glam dojam. Obožavam tuševe jer me podsjećaju na kristalne cipelice; svatko od nas ima jedinstveni oblik očiju koji na isto tako jedinstven način možemo istaknuti", rekao je Khan.

Ako želite nešto drukčije, ali niste izvježbali napredne lookove s tušem, najjednostavniji, a opet efektni look, možete postići tako da povučete što uredniju crtu nešto iznad prirodnog pregiba. Možete je ostaviti tako kako je ili smeđim sjenilom osjenčati tanki prostor tik ispod crte za efekt dubine.

Tajland - žive boje

Shailene Woodley
CFDA Fashion Awards, Arrivals, Brooklyn Museum, New York, USA - 03 Jun 2019, Image: 442634964, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia
Shailene Woodley

Nick Baros, make-up artist porijeklom s Tajlanda, često šminka modele za snimanja za Vogue Thailand, Harper's Bazaar Thailand i Elle Thailand te napominje kako se u ovoj jugoistočnoj azijskoj državi najviše nose neonske nijanse na očima.

"Upečatljiva boja tuša ili sjenila na očima je sve što vam treba za jedan dobar look. Za moderni touch pripazite na boju baze i nanesite maskaru na kraju. Ali čak i ne morate ako su vam trepavice tamne", kaže Baros.

Kod neonskog sjenila ne morate biti previše uredni jer je naglasak na boji, a ne na urednosti. Stoga, možete si dati oduška. Svakako prije nanošenja samog sjenila oko pripremite tako što ćete nanijeti neutralno sjenilo kao bazu koje će pojačati samo sjenilo u boji.

SAD - prirodan ten

Margot Robbie
'Birds of Prey' film premiere, London, UK - 29 Jan 2020, Image: 495500705, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia
Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia
Margot Robbie

Internacionalni Dior vizažist Ricky Wilson kao trend za ovu godinu spominje kombinaciju svijetlih boja usana i živih boja na očima s "čistim" tenom ili onim na kojem ima tek mrvica tekućeg pudera, korektora ili onog u prahu.

"Ljudi vole lijepe fotografije, ali ih odbija previše koraka u nanošenju podloge", tvrdi Wilson, što je očekivano jer sve više težimo prirodnijem looku.

Nećete pogriješiti ako ljubičaste, ružičaste i narančaste nijanse iskoristite i na očima i na usnama, ali preskočite podlogu i odmah stavite rumenilo u sličnoj boji. Također možete nanijeti tuš u nekoj neonskoj nijansi koju ćete kombinirati samo sa sjajilom na usnama.

Linker
18. travanj 2024 04:34