Važan dio rutine

Najvažnija u borbi protiv starenja: Hijaluronska kiselina zaista ima čudotvorne prednosti za lice i tijelo!

Kada je riječ o njezi kože i kozmetici, jedna od najguglanijih stvari definitivno je hijaluronska kiselina koju se često naziva čudotvorcem u borbi protiv starenja. Razlog zašto je toliko volimo jest što je zapravo dio našeg tijela, znači, potpuno je prirodna, a ima i mnoge druge prednosti zbog kojih bismo je svakako trebali što prije uvesti na svoj kozmetički ‘jelovnik‘.

Hijaluronska kiselina je visoko molekularni polisaharid (šećer) koji se nalazi u koži, očima, zglobovima, a njezina primarna funkcija je osigurati vlagu organizmu jer bez vlage naše bi tijelo bila jedna osušena grožđica. Tekućina je, kao što svi znamo, neophodna za funkcioniranje organizma, no problem s hijaluronskom kiselinom je taj što njezina proizvodnja s godinama opada pa koža postaje suha, manje elastična i napeta, gubi blistavost i sjaj.

Stoga, tekućinu je važno nadoknađivati, kako iznutra, tako i izvana, a najbolji saveznik 'izvana' je upravo hijaluronska kiselina.

Zbog toga je već godinama glavni sastojak u mnogim kozmetičkim preparatima, bilo preparativnim ili dekorativnim, a dostupna je zaista svima. Ako se još niste susreli s njom i tek se počinjete informirati o njezi kože, svakako je važno znati sve prednosti te čudnovate molekule.

image

Novexpert booster s hijaluronskom kiselinom.

PROMO

Pomaže zacijeliti rane

Kada dođe do nekog oštećenja kože, proizvodnja hijaluronske kiseline u tijelu se prirodno povećava te tako pomaže u bržoj regeneraciji tkiva. Drugim riječima, ova kiselina regulira razinu upale i daje signal tijelu da izgradi više krvnih žila na oštećenom području. Jedno istraživanje čak je dokazalo da nanošenje hijaluronske kiseline direktno na kožu može ublažiti bol i ubrzati proces zacjeljivanja.

Bogato vlaži kožu

Kao što smo već spomenuli, hijaluronska kiselina na sebe veže vodu, odnosno zadržava je u dubokim slojevima kože zbog čega je ona idealno rješenje za one koji imaju dehidriranu kožu uslijed boravka u zagrijanim prostorijama sa suhim zrakom. Ne biste vjerovali koliko suh zrak može negativno utjecati na cijelo tijelo.

Omekšava kožu i poboljšava njezinu teksturu

Osim gubitka vlage, posljedica starenja je i grublja tekstura kože. Ipak, redovitim korištenjem hijaluronske kiseline možemo je uvelike poboljšati i učiniti ponovno glatkom i sjajnom. U tome su nam glavni saveznici prvenstveno hijaluronski serumi i boosteri poput Novexpert Booster seruma s hijaluronskom kiselinom koji sadrži dva puta veću koncentraciju ovog moćnog sastojka od standardnih seruma.

Što to točno znači? Serumi i boosteri, za razliku od krema, prodiru u dublje dijelove kože, a Novexpert booster sadrži čak 3,2 posto čistog H.A. praha. Postoji više tipova hijaluronskih kiselina u našem tijelu, ali za zdravlje su najvažnije makro i mikro molekularni tip hijaluronske kiseline.

Kako bi ovaj booster bio što učinkovit i prodro ne samo u epidermis (gornji sloj kože), već i u dermis, Novexpert je uspio formulirati čak četiri veličine molekula hijaluronske kiseline koje komplementarno djeluju u svim slojevima kože.

image

Novexpert linija s hijaluronskom kiselinom.

PROMO

Djeluje na bore

Svakoga dana u našem se organizmu proizvode takozvani slobodni radikali - kemikalije proizvedene tjelesnim procesima ili se pak stvaraju zbog zagađenja izvana. Slobodni radikali ubrzavaju starenje, koje se nažalost ne može zaustaviti, ali se itekako može odgoditi. U tome veliku ulogu ima i hijaluronska kiselina koja je vrlo važna u proizvodnji kolagena - vezivnog tkiva koje našu kožu čini napetom i mladolikom.

Novexpert booster već nakon 30 minuta od primjene djeluje na bore (17,9 posto manje tvrdoglavih linija), a potiče i endogenu sintezu naše prirodne hijaluronske kiseline.

image

Novexpert booster s hijaluronskom kiselinom je sve što vam je potrebno za lijepu kožu!

PROMO

Osim četiri tipa molekule hijaluronske kiseline, Novexpert booster sadrži i druge moćne sastojke poput soka lista aloe vere, glicerina te ferment 'dobre' bakterije (lactobacillus) koji regulira mikrobiom kože. Alergeni, konzervansi, silikoni, mineralna ulja i drugi štetni sastojci nisu dio ovog proizvoda. Novexpert booster je, stoga, jedinstven i cjelovit proizvod.

Bori se protiv ekcema

Još jedna prednost hijaluronske kiseline jest ta što može pomoći kod umjernih ekcema, odnosno dermatitisa. Mogu je koristiti svi tipovi kože, čak i oni najosjetljiviji jer ne izaziva ikakve reakcije, nježna je i pruža trenutni osjećaj ugode. Hijaluronsku kiselinu trebalo bi početi koristiti već u dvadesetima kad tijelo prirodno smanjuje proizvodnju tog sastojka.

image

Novexpert booster s hijaluronskom kiselinom dolazi i u božićnom poklon paketu s mini micelarnom otopinom.

PROMO

Kako koristiti Novexpert booster s hijaluronskom kiselinom?

Kako hijaluronska kiselina na sebe veže vodu, najbolje ju je nanijeti nakon temeljitog čišćenja na ovlaženu kožu bezalkoholnim tonikom. Booster možete koristiti kao dio jutarnje i/ili večernje njege lica, ali ne zaboravite njime počastiti i kožu vrata i dekoltea. Mješovitoj koži dovoljne su jedna do dvije kapi, normalnom dvije do tri, a suhoj tri kapi ili više. Osim što se koristi samostalno, booster možete dodati i u vašu omiljenu kremu.

Novexpert booster možete kupiti u ljekarnama i webu po cijeni od 423,34 kune, a dolazi i u božićnom poklon paketu s Novexpert mini micelarnom otopinom po cijeni od 423,34 kune. Od 06. prosinca Novexpert web shop vam daruje 20 % popusta na sve proizvode! Novexpert možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Linker
15. travanj 2024 08:55