Profimedia, Backgrid USA
fotke izbliza sve otkrile

Nakon što je odbacila botoks, na licu Nicole Kidman vide se velike posljedice

Lice Nicole Kidman godinama privlači mnogo pozornosti zbog uočljivih promjena, a iako glumica tvrdi da se nikada nije podvrgnula estetskim operacijama, a botoks je samo probala i odavno odustala od njega, čini se da još uvijek eksperimentira s raznim načinima pomlađivanja koji ostavljaju trag, ali ne onakav kakav bi ona željela.

Jedna od glumica za koju su svi uvjereni da koristi botoks iznenadila je svojom pojavom na dodjeli nagrada Critic's Choice Awards. Nominirana za najbolju sporednu glumicu zbog uloge u filmu "Boy Erased", Nicole Kidman (51) zablistala je u crno-bijeloj haljini, svoju prepoznatljivu plavu kosu nosila je raspuštenu, s par podignutih pramenova, a make-up je svela na minimum – s naglašenim očima. I dok je izdaleka izgledala besprijekorno, na fotografijama izbliza vidjele su se posljedice, kako to plastični kirurzi objašnjavaju, prekomjernog podvrgavanja tretmanima za pomlađivanje.

Nabori na nosu i iznad usne, koji se inače na njenom licu nisu mogli primijetiti, sada su se itekako vidjeli, što je iznenadilo mnoge jer je većinom na crveni tepih dolazila potpuno "zategnutog" lica. Iako se već godinama priča da je Nicole odavno pretjerala, pa je čak i postala primjer loše izvedenih zahvata, ona nikakve zahvate nije priznala, osim botoksa, za koji je izjavila da ga je samo probala, ali i uskoro odustala od njega jer joj se nisu sviđali rezultati.

- Nije mi se sviđalo kako mi lice izgleda pa ga više ne koristim i sada ponovno mogu pomicati čelo – našalila se Nicole Kidman još 2013. godine, ali od tada se nekoliko puta pojavila na događanjima s izgledom kojim je dala naslutiti da svoju besprijekornu kožu ne duguje samo zdravoj prehrani i kremama.

- Nikakvim operacijama se nisam podvrgavala. Nosim kremu za zaštitu od sunca, ne pušim i brinem se o sebi. Svatko tko želi neka radi što želi, ali ja osobno vjerujem da samo moraš biti fizički fit – bilo je objašnjenje glumice za njezin izgled. I dok je negirala plastične operacije, a za botoks izjavila kako ga je samo probala filere niti jednom nije spomenula. Plastični kirurzi smatraju da je lice "podignula" upravo zahvaljujući njima jer nema dubokih linija između usana i nosa, što je prirodan proces koji bi se njoj, u šestom desetljeću života, već trebao vidjeti.

Ipak, Kidman i dalje tvrdi da je tajna u vitaminima koje uzima svakodnevno, meditaciji, vježbanju i zdravoj prehrani. Sada, kako je zaštitno lice Neutrogene, često spominje kako koristi njihovu anti-age kremu, ali skeptici smatraju da svaka preparativna komzetika ima ograničeno djelovanje i da njezina zategnuta koža nije rezultat tog proizvoda. Mnogi esktetski kirurzi i kozmetičari naglašavaju da je na Nicole itekako vidljivo da se podvrgava estetskim zahvatima, ali nisu složni u tome o kojima se radi. Mnogi smatraju da svako toliko vrati volumen licu injekcijama, ali ne botoksa, već dermalnih filera.

- Zbog godina korištenja botoksa kako bi se sakrile bore došlo je do smanjenja mišića lica i uzrokovalo „padanje” obraza. Njezina brada izgleda kao da je bila popunjena nedavno, a i čelo izgleda kao da je dobilo injekciju dermalnih filera - objasnio je estetski kirurg Michael Prager prošle godine i dodao kako su fileri bolja i neprimjetnija opcija od botoksa jer ne "ograničavaju" pokrete, a i većinom se primjenjuju preparati hijaluronske kiseline koja je prirodan sastojak kože.

Ipak, teško je zaboraviti trenutak u kojem je glumica osvojila svoj prvi Oscar, najvažniju nagradu u svijetu filma, a kada je stigla na pozornicu, uz suze, nije bilo nikakve ekspresije.

- Nicole izgleda kao šišmiš. Kad je primala Oscara, plakala je, ali se ništa na njenom licu nije pomaknulo. Ima skamenjeno lice. Mnoge žene dolaze kod mene i kažu mi da ne žele izgledati kao poznata glumica. Dajem joj stručni savjet kako je vrijeme da prestane uništavati kožu i izgled - izjavio je tada Martin Braun, kanadski ekspert za botoks, a upozorenja da izgleda "plastično" nastavila su je pratiti i do danas.

Linker
11. travanj 2024 15:10