Livio Andrijić
Recenzija

Naša Ida testirala je puder popularnog brenda The Ordinary: 'Zbog jedne mane mu ipak nisam dala čistu desetku'

The Ordinary jedan je od onih brendova koji su se na ljestvici popularnosti popeli od nula do 100 brzinom o kojoj neki brendovi još uvijek mogu samo sanjati. Pametna strategija, luksuzni sastojci i pristupačna cijena tri su ključne stvari zbog kojih The Ordinary proizvodi nezaustavljivo pune police ljubiteljica kozmetike. I mene je, moram priznati, 'ošamutila' cijela ova strka oko tog brenda pa sam se bacila na isprobavanje jednog od njihovih najhvaljenijih proizvoda - tekućeg pudera koji dolazi u impresivnom rasponu od 21 nijanse. Kako je prošao na testu, pročitajte u nastavku.

Otkako je stigao na beauty tržište, brend The Ordinary oduševio je ljubiteljice kozmetike kvalitetnim i učinkovitim sastojcima, pristupačnim cijenama i odličnim pristupom prema kupcima. Do unazad nekoliko godina bili smo uvjereni da luksuzna kozmetika uvijek ide ruku pod ruku s visokom cijenom, što je automatski značilo da nije svakome dostupna. Osnivač The Ordinaryja, pokojni Brandon Truax, u ovom je nedostatku prepoznao potencijal te pod krovnom tvrtkom Deciem 2013. osmislio kozmetiku koju si svatko može priuštiti bez da opustoši svoj novčanik.

Livio Andrijić

Sastojci poput hijaluronske kiseline ili vitamina C već su naširoko poznati i dostupni, no često se prodaju u preparatima po astronomskim cijenama, dok ih The Ordinary prodaje za svega par eura, a da pri tom ne gubi na kvaliteti. Kako trenutno koristim preparativne proizvode drugog brenda, odlučila sam isprobati njihove pudere koji su također jako hvaljeni među blogericama čije mišljenje uvijek uzimam u obzir prije kupnje bilo kojeg beauty proizvoda.

Veliki izbor nijansi

Livio Andrijić

The Ordinary u ponudi ima dva tipa pudera - bogatiji "Coverage" i laganiji "Serum", a ja sam s njihove službene stranice naručila prvi. Kako sam preko ljeta dobila finu boju u licu, malo sam se u početku mučila s odabirom nijanse jer nisam željela izabrati pretamnu, ali ni presvijetlu nijansu pa sam išla na neku između i odabrala 2.0N - svijetlu do srednje tamnu nijansu s neutralnim podtonom. Ovaj puder dolazi u čak 21 nijansi, među kojima sigurno možete naći neku koja bi vam odgovarala, a u izboru vam mogu pomoći njihovi swatchevi.

The Ordinary

Kod The Ordinaryja je sve transparentno i jednostavno pa je takva i ambalaža - puder dolazi u plastičnoj, minimalističkoj bočici od 30 ml koja nema čep već samo pumpicu koju možete "zakočiti" na lijevu stranu i tako spriječiti slučajno prolijevanje pudera. Ovakav sistem zatvaranja nije pretjerano prisutan među puderima pa je zanimljiv, ali i nije baš praktičan za putovanja jer se pumpica uslijed "letenja" po toaletnoj torbici može slučajno otkočiti i napraviti nered. Osim toga, pumpica je presvučena crnom mat bojom na kojoj se mrlje od pudera jako vide i teško se s nje mogu ukloniti što je još jedan minus, no mene ni ne smeta toliko.

Izvrsno je pigmentiran

Iako nemam prevelikih problema s prištićima na licu, tu i tamo mi znaju izbiti, pogotovo prije mjesečnice pa volim pudere koji pružaju dobro prekrivanje, ali su opet lagani na koži i ne opterećuju je. Coverage Foundation srednje je gust, ali je nevjerojatno pigmentiran pa sam kod prvog nanošenja malo pretjerala s količinom. Na nadlanicu sam istisnula dvije pumpice, no kada sam ga krenula razmazivati, šokirala sam se koliko ga je zapravo malo potrebno da prekrijem cijelo lice.

The Ordinary napominje kako ovaj puder pruža prirodan finiš, lagan je, nemastan, ne uvlači se u borice i dugo traje, dakle, ono što i tražim od dobrog pudera. Ovakve proizvode obično nanosim kistom ili lagano vlažnom spužvicom jer njima postižem najprirodniji efekt i najbolje prekrivanje, no iznenadila sam se koliko puder dobro izgleda na licu nanesen samo prstima. Brzo se i lagano blenda te ga, ako baš želite, možete i nadograditi jer se neće osušiti u roku od pet sekundi.

Podočnjaci bye-bye

Što se tiče prekrivanja, iznimno sam zadovoljna dobivenim. Iako mi nije u potpunosti prekrio crvenilo od prištića (to mi čak ni nije važno jer uvijek koristim korektor), iznenadila sam se koliko mi je dobro prekrio inače jako vidljive, ljubičasto-crne podočnjake. Dakle, ako ikada zaboravim ponijeti korektor na putovanje, ovaj puder spasit će stvar i neću izgledati kao panda.

Nadalje, ovaj puder nije mat već daje lagani sjaj i ne ističe suhe dijelove pa će ga suha koža, ali i mješovita poput moje obožavati. Inače puder jako rijetko fiksiram puderom u prahu jer ne volim matiran, praškasti izgled pa sam nakon dva sata nošenja primijetila lagano izbijanje sebuma na čelu. To bi nekome moglo predstavljati problem, ali ne i meni jer tijekom dana pokupim sebum maramicom.

Zaključak

Livio Andrijić
Prije

Livio Andrijić
Poslije

Nakon cjelodnevnog nošenja, s užitkom mogu zaključiti da je ovo jedan od boljih pudera koje imam u kolekciji jer mi se minimalno uvukao u borice i bio je postojan do trenutka kada sam došla navečer doma. S obzirom da nije mastan, skida se lako pomoću blazinice natopljene micelarnom vodicom i/ili nekom čistilicom u gelu ili pjeni. Nijansa koju sam izabrala jest nešto svijetlija od mog tena, ali se potpuno stopila s njim i razlika se uopće ne primijeti. Iako je ranije spomenuta pumpica na kojoj se skupljaju mrlje veliki minus, zažmirila sam na njega zbog odlične pigmentacije, divnog osjećaja na koži i ono najvažnije - super prekrivanja The Ordinary pudera. Ako ste u potrazi za kvalitetnim, a jeftinim puderom, dajte mu šansu!

Ocjena: 8/10

Cijena: 51 kuna na službenom web shopu brenda The Ordinary

Linker
11. travanj 2024 21:34