Odlični za osjetljivu kožu

Ne zaboravite na piling: Mikro eksfolijanti najbolji su saveznici za lijepu i zdravu kožu

Uklanjanje mrtvih stanica kože preduvjet je za njezino zdravlje, a najbolji način za to je piling. Ako imate osjetljivu kožu, odabir dobrog pilinga može biti pravi izazov

Već nam je svima poznato da je eksfolijacija, odnosno piling, jedan od ključnih koraka za očuvanje lijepe kože koja odiše zdravljem, svježinom i prirodnim sjajem. Najpopularniji su mehanički pilinzi jer su najjednostavniji za korištenje, no oni samo površinski uklanjaju mrtve stanice kože i mogu biti pregrubi za osjetljivu kožu.

Osim njih, tu su i kemijski pilinzi koji se obično koriste tijekom profesionalnih tretmana u kozmetičkim salonima, ali ima ih i za kućnu upotrebu. Obično sadrže AHA i BHA kiseline, među kojima su najpoznatije glikolna i salicilna, koje djeluju na dublje slojeve kože pa su učinkoviti i u liječenju akni, rozaceje, hiperpigmentacija i postupalnih ožiljaka.

Tu su i enzimski pilinzi koje bismo mogli nazvati mješavinom mehaničkih i kemijskih jer sadrže sitne eksfolirajuće čestice, proteine koje izazivaju i kemijsku reakciju te tako ubrzavaju regeneraciju tkiva, a mogu sadržavati i kiseline poput salicilne koja smanjuje upalne procese na koži i čisti je dubinski. Enzimski pilinzi obično dolaze u obliku mikroeksfolijanata, odnosno praha koji se koristi na način da se pomiješa s vodom i njime se lagano izmasira lice jer vlaga potiže rad enzima.

Ako imate osjetljivu kožu, ne znači da ne biste trebali koristiti pilinge, samo je važno odrediti koji vam najbolje ogovara, što će najbolje znati vaš dermatolog. Pronašli smo nekoliko enzimskih pilinga koje vrijedi isprobati.

Olival Professional Mikroeksfolijant, 79,90 kuna

Dermalogica Daily Microfoliant, 355 kuna

Indeed Labs Powder Exfoliator, Look Fantastic, 168 kuna

Dr. Oracle Radical Clear Powder wash, 183 kune

Diptyque Radiance Boosting Powder, 332 kune

Linker
20. travanj 2024 05:55