Getty Images
Vraćamo se prirodi

Obožavani beauty proizvod zabranjuje se zauvijek, ove alternative bolje su za vas i za okoliš

Velika Britanija i Kanada zabranile su izuzetno popularan beauty proizvod, a na isto se spremaju Italija, Novi Zeland, Nizozemska, Austrija i mnoge druge zemlje

Piling i gelovi za tuširanje s mikrogranulama, beauty proizvode koji se već desetljećima prodaju kao ludi, sve ćemo rjeđe viđati na policama parfumerija, a uskoro bi mogli i zauvijek nestati.

U Velikoj Britaniji i Kanadi, nakon dugogodišnjih zahtjeva boraca za zaštitu okoliša, s početkom 2018. godine piling s mikrogranulama napokon je zabranjen, a očekuje se da će primjer Britanaca i Kanađana uskoro slijediti i cijeli svijet.

Kako je piling došao na zao glas?

Sitne granule koje tako lijepo čiste naše pore i uklanjaju mrtve stanice s lica i tijela, napravljene su od plastike koja se, kako znamo, neće razgraditi još stotinama godina. Kad granule isperemo s lica, one ulaze u odvod pa kanalizaciju, a zatim završavaju u vodama diljem svijeta.

Iste granule, us ostali otpad, jedu morske životinje pa im one stvaraju zdravstvene probleme, a u mnogim slučajevima plastika koju smo odbacili, naći će se ponovno na našem tanjuru.

Jesu li čiste pore vrijedne toga? Mnogi stručnjaci slažu se da postoje puno bolja sredstva za izvođenje pilinga, koja neće biti štetna ni za nas ni za okoliš.

Ova tri fantastična pilinga brzo možete napraviti kod kuće, a sastoje se od namirnica koje već imate u svojoj kuhinji:

KRISTALNI ŠEĆER I KOKOSOVO ULJE - ZA LICE I TIJELO

U dvije žlice kokosova ulja umiješajte dvije čajne žličice šećera. Možete ga koristiti na licu i tijelu, a ne trebamo ni spomenuti da ćete nakon beauty tretmana mirisati fantastično.

JOGURT I SMEĐI ŠEĆER - ZA LICE

Šećer će očistiti pore, a jogurt na licu napraviti anti age tretman. Istrljajte lice ovom smjesom koju ste napravili od dvije žlice jogurta i jedne žličice šećera, a zatim pustite da smjesa stoji na licu 10 minuta. Isperite lice i nahranite kožu kremom.

MLJEVENA KAVA I MASLINOVO ULJE - ZA TIJELO

Ovim pilingom nećete samo ukloniti mrtve stanice s tijela, ujedno ćete napraviti i mali anticelulitni tretman. Naime, kofein iz kože izvlači toksine te pomaže u borbi protiv celulita.

KRUPNA MORSKA SOL I BABY ULJE - ZA TIJELO

Ako želite WOW efekt, odaberite ovaj, malo grublji piling uz pomoć kojeg će vaša koža zablistati u trenu.

Linker
24. travanj 2024 13:20