hit proljeća

Ove sezone oči vole vibrantne i jarke boje: Znamo kako ih nositi u svim prilikama

Napravite generalku vaše make-up torbice i ubacite unutra par šarenih sjenila koje će vam uljepšati proljeće. A i vaše kapke!

Ako pratite trendove, sigurno već znate da će predstojeće sezone biti u znaku jarkih, odvažnih boja poput jarko ružičaste, sunčano žute, kraljevski plave i električno zelene.

No, ovaj trend ne odnosi se samo na modni svijet, već i na svijet ljepote. Kombinacija ružičastog odijela i, primjerice, ružičastog sjenila na očima čini neodoljiv monokromatski look koji možete nositi već sada jer će osvježiti prijelazno razdoblje između zime i proljeća.

image

Izbjegavajte obrubljivati cijelo oko za dnevne lookove.

SHUTTERSTOCK

Osim toga, takve boje nas čine veselijima, entuzijastičnijima i mogu nam uljepšati dan, čak i onda kada se osjećamo loše.

Kako nositi žarke boje na kapcima?

Jednostavno rečeno, postoji mnogo različitih načina za nošenje jarkih boja, ali najvažnije je da odaberte pravu nijansu koja će naglasiti vaše oči.

Smeđe oči istaknut će ružičasta, plava i žuta sjenila, plave boja fuksije ili limete, dok će zelene izgledati sjajno u kombinaciji s narančastim i kraljevski plavim sjenilom.

image

Zelena sjenila odlična su za tamniji ten.

SHUTTERSTOCK

Ostatak lica neka bude neutralan

S obzirom na to da jarka sjenila govore za sebe, ostatak lica ne treba naglašavati. Dovoljna je maskara i prozirno sjajilo, a puder neka bude lagan kako ne bi sakrio prirodnu ljepotu. Ne morate čak ni stavljati rumenilo jer oči moraju biti u fokusu.

image

Sjenila u boji možete nositi i an donjem kapku.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: ‘Code red‘: Donosimo savjete kako odabrati savršenu nijansu crvenog ruža

Dnevni look

Iako su ovakva sjenila najidealnija za izlazak, možete ih isfurati i na posao, samo budite suptilni. Na kapke nanesite samo jedan sloj te koristite smeđu maskaru za dnevni look.

Izbjegavajte vodenu liniju oka

Jarke boje najbolje izgledaju na gornjem kapku, a ako ste raspoloženi za eksperimentiranje, možete ih nositi i na donjem ili pak samo na donjem kapku. No, izbjegavajte ih stavljati na vodenu liniju (kut oka prema nosu) jer biste mogli izgledati kao da imate infekciju oka, a takav dojam ne želite ostaviti, zar ne?

image

Ostatak lica neka bude neutralan.

SHUTTERSTOCK

Tuševi u boji

Osim sjenila, poigrajte se i tuševima u boji. Ako ih ne možete naći, malo navlažite kist za tuš i njime nanesite željenu boju sjenila uz rub gornjeg kapka. Završite s maskarom i to je to!

Izaberite odgovarajuća sjenila za vašu kožu

Ako imate izrazito masne kapke, uvijek birajte sjenila u prahu ili kamenu te prije nanošenja neutralizirajte kapak pomoću malo korektora i pudera u prahu. Tako će se sjenilo u boji bolje primiti na kožu. Ako pak imate suhu ili normalnu kožu na kapcima, možete isfurati i kremasta sjenila koaj će vašem pgoledu dati mokri efekt.

image

Norvina Pro Pigment Mini Palette, Douglas, 259,00 kn.

DOUGLAS
image

Makeup Obsession Pretty In Pink, Pink Panda, 47,99 kuna.

PINK PANDA
image

Fade into hue paleta, Colourpop, 227,80 kuna.

COLOURPOP
image

Viseart paleta, Beauty Bay, 641,25 kuna.

VISEART
image

Revolution X Soph Super Spice Shadow paleta, Pink Panda, 71,29 kuna.

PINK PANDA
Linker
19. travanj 2024 07:33