7 krema za suhu kožu

Ove zime recite NE suhoj koži

Centralno grijanje, hladan vjetar, boravak u zatvorenim prostorijama i "zimska" prehrana savršena su receptura za isušivanje kože, a kakav je to osjećaj imati "preusko" lice, zna svaka žena sa suhim tenom. Osim toga što ne izgleda lijepo, takva problematika može zadavati i probleme u svakodnevnom životu – tako je, primjerice, nekima večernje tuširanje umjesto užitka muka jer topla voda dodatno isušuje kožu.

Osim neophodnog dnevnog unosa vode u organizam, koži je zimi važno priuštiti i dubinsku injekciju vlage zbog čega valja birati proizvode bogate hidratantnim sastojcima. Uz to, saveznici u borbi protiv isušivanja su i proizvodi koji sadrže retinol - derivat vitamina A, resveratrol – antioksidans koji stimulira sintezu kolagena te silicij koji koži daje elastičnost i čvrstoću. Također, ne smijemo zaboraviti na vitamin C – on je moćan zaštitnik u obrani kolagena koji, uz to, koži vraća blistavost.

Kao da suha koža nije dovoljna, vlasnice takvih "krhkih" puti imaju još jedan problem – kako odabrati kremu? Brojni preparati namijenjeni osjetljivom tenu mogu sadržavati sastojke na koje koža burno reagira. Crvenilo i peckanje neke su od najčešćih reakcija, no ne odustajte na prvu: dermatolozi upozoravaju da koži u pravilu treba nekoliko dana prilagodbe na novu kremu.

Izdvojili smo sedam bogatih i hranjivih proizvoda kako bi vaša koža opet izgleda svježe, nahranjeno i hidratizirano.

La Roche-Posay Nutritic Intense

La Roche-Posay Nutritic Intense (50 ml,138,83 kn)

Krema za iznimno suhu i osjetljivu kožu. Lice je gipkije, vraća se elastičnost. Krema djeluje umirujuće zahvaljujući novoj generaciji lipida - takozvanih MP-lipida - koji intenzivno hidratiziraju i odgovorni su za osjećaj ugode na koži.

Sisley Reparatrice

Sisley Reparatrice (50 ml, 989 kn)

Ova krema pomaže u tretiranju suhe, oštećene kože i već nakon nekoliko dana postiže vidljive promjene. U tom pomažu shea maslac, sastojak koj hrani, umiruje, popravlja oštećenja te omekšava kožu, dok je beta karoten iz mrkve revitalizira.

Nuxe Creme Fraiche de Beaute

Nuxe Creme Fraiche de Beaute (50 ml, 248,26 kn)

Hidratantna i umirujuća krema s 24-satnim učinkom namijenjena je osjetljivoj, suhoj i dehidriranoj koži lica. Ova izuzetna njega temelji se na osam biljnih mlijeka te soku aloe vere koji povećava zalihe vode u koži.

Kiehl's Ultra Facial Cream

Kiehl's Ultra Facial Cream (50 ml, 185 kn)

Jedan od naprodavanijih proizvoda američkog kozmetičkog brenda namijenjen je suhoj do normalnoj koži. Nježna tekstura kreme pruža dodatnu zaštitu i hrani kožu u hladnim danima, a izvrsno funkcionira i kao podloga prije nanošenja šminke.

Estee Lauder Revitalizing Supreme+

Estee Lauder Revitalizing Supreme (50ml, 847 kn)

Krema ima laganu, baršunasto-svilenkastu teksturu, a zvijezda Revitalizing Supreme+ njege jest napredna sirtuin tehnologija - radi se o kompleksu koji produžuje životni vijek stanica. Uz to, krema sadrži lipide i antioksidanse koji pomažu koži da zadrži vlagu, a ima i snažan anti-ageing učinak.

Purity Herbs Wonder Cream

Purity Herbs Wonder Cream (50 ml, 235 kn)

"Čudotvorna krema" prvi je proizvod islandskog kozmetičkog brenda Purity Herbs. Sadrži 15 moćnih i pažljivo odabranih islandskih biljaka kao što su žuti rosopas, islandski lišaj, kamilica... Ne sadrži parabene, umjetne mirise, mineralna ulja i kemikalije.

Nivea Rich Regenerating Night Care

Formula sa dragocjenim lipidima iz ulja badema i nevena intenzivno hrani kožu te joj pruža potrebnu vlagu. Obogaćena je i vitaminom B5 te pospješuje prirodni proces regeneracije kože tijekom noći.

Linker
20. travanj 2024 15:10