Glumia Petra Kurtela izrađuje svoja eterična ulja
 Sara Moritz / Hanza Media
Valja probati

Petra Kurtela pokazala problem s kojim se muči već danima, sama našla genijalno rješenje

Glumica je prije nekoliko godina iz upotrebe izbacila industrijsku kozmetiku te se okrenula prirodnim sastojcima. Posljednjih dana muče je prištići, no uspjela ih se riješiti u vrlo kratkom roku i to sa samo jednim proizvodom kojeg je napravila sama.

Domaća glumica Petra Kurtela u Instagram storyjima otkrila je da je posljednjih dana muče prištići. S ovim problemom može se poistovjetiti mnogo nas jer hormonalne promjene u kombinaciji sa stresom, lošom prehranom i manjkom fizičke aktivnosti prvo se vide na najvećem organu - koži.

petra kurtela instagram

"Evo što sam si uspjela napraviti prije desetak dana", napisala je Petra uz popratnu fotografiju na kojoj se vide upalni procesi. Iako nas ovakva situacija može izbaciti iz takta, Petra je sama našla genijalno rješenje i to u prirodi.

Naime, Petra je prije nekoliko godina iz upotrebe potpuno izbacila industrijsku kozmetiku, kao i deterdžente i omekšivače te se potpuno prebacila na prirodne resurse. Pod ovime posebno mislimo na eterična ulja koje koristi za sve tegobe i svakodnevnu njegu.

U narednih nekoliko Storyja pokazala je da je prištiće mazala eteričnim uljima koje je sama stavila u bočice s rolerom kako bi ih lakše nanosila.

petra kurtela instagram

U manje od dva tjedna uslijedilo je iznenađenje: Petri su se upaljeni prištići gotovo posve povukli, samo su ostale mrljice koje će i dalje mazati uljem.

petra kurtela instagram

Inače, eterična ulja su odlična za svakodnevnu njegu kože, no uvijek ih treba miješati s baznim uljima poput badema, makadamije i slično jer direktno nanošenje na kožu može izazvati iritacije.

Čitajte i:

Tajne moći ulja! Petra Kurtela odbacila sve kemikalije i uzda se isključivo u snagu prirode

Brutalno iskreno priznanje domaće glumice: 'Počeo me moliti da ga tamo više ne vodim'

Hiperpigmentacije su neželjen podsjetnik na ljeto: Znamo kako ih se možete riješiti

Linker
18. travanj 2024 13:11