BEAUTY TREND

'Plahtice' koje će u tren oka vratiti sjaj vašem licu

Baš kao i kod klasičnih maski za lice i one u obliku maramica imaju brojne verzije - razlikuju se po materijalu, ali i po aktivnim sastojcima kojima su natopljene. "Plahtice" za njegu kože dio su korejske beauty rutine koja je lani bila hit u kozmetičkoj industriji, a čini se da će svoju vladavinu nastaviti još neko vrijeme.

Zapravo, očekuje se da će njihovo tržište u idućih nekoliko godina porasti za više od 50 posto – iako će i dalje biti najpopularnije u Aziji, postat će tražene diljem svijeta. Već sada su njihovi proizvođači u potrazi za što sofisticiranijim i učinkovitijim verzijama pa su tako lani predstavljene one koje sadrže glinu i ugljen, baš poput klasičnih, ali i verzije sa zlatnim listićima. Na svjetskom tržištu sheet maski trenutačno dominiraju kozmetičke kuće Sephora, Starskin i Estée Lauder, ali sve se više manjih brendova uključuje u utrku.

Shiseido maska (489 kn); SmartMud maska (226 kn); Starskin maska (74,90 kn); Glowing Sking Gold Dust maska Topshop (8€)

Radi se o jednokratnom proizvodu - maskama koje su napravljene od celuloze ili pamuka i natopljene serumom. Aktivni sastojci kojima obiluju mogu biti tekuće ili gelaste strukture, a odnedavno i suhe – zahvaljujući Charlotte Tilbury. Jedna od najpoznatijih vizažistica predstavila je svoju prvu sheet masku: Magical Facial Dry Sheet Mask. Ona hidratizira, smanjuje vidljivost bora i u tren oka uljepšava kožu. Nanosi se na suhu kožu i ostavlja da "leži" deset minuta te se nakon skidanja ostatak sastojaka umasira u kožu.

Tilbury

Svaku sheet masku ćete zahvaljujući lakoj prilagodljivosti materijala bez problema namjestiti tako da odgovara vašem licu. One se stavljaju poput plahte, odatle i naziv "sheet", a s obzirom na to da su svi sastojci prekriveni maramicom nema opasnosti od njihovog hlapljenja.

Popularnosti ovog tipa njege kože doprinijele su i brojne zvijezde koje na svojim Instagram profilima dijele svoje male beauty tajne. Tako su Emma Stone, Maisie Williams, Julia Louis-Dreyfus i Jessica Chastain otkrile da su njihove pripreme za odlazak na crveni tepih dodjele Zlatnih globusa uključivale i taj beauty trend.

Mnogi ih hvale jer hidratiziraju kožu, posvjetljuju je i zatežu, a njihova popularnost dovela je do toga da su na tržištu prisutne i razne specijalizirane maske: one za usne, oči ili pak grudi. Natopljene su različitim sastojcima od hijaluronske kiseline do puževog gela i raznih voćnih ekstrakata. Iako su vrlo jednostavne za korištenje, postoje pravila kojih se morate držati: maske moraju biti na hladnom, pratite upute o vremenu držanja na licu, nemojte ih stalno mijenjati - koristite istu barem tjedan dana, i nakon što skinete maramicu, ostatak seruma obavezno umasirajte u lice, ali i vrat i dekolte.

Estee Lauder maska (68$); Shiseido (65$); Lancome (105$); Sephora Collection maska (6$); SK-II maska (170$)

Linker
17. travanj 2024 17:59