UVIJAJU, RAZDVAJAJU, POVEĆAVAJU

Pogled koji se pamti: Nove maskare svidjet će se i najzahtjevnijima

Nije lako zadovoljiti ženska (kozmetička) očekivanja, no nove maskare mogle bi se svidjeti i najzahtjevnijima - jer uvijaju, razdvajaju, povećavaju volumen, a istovremeno su blage i ne 'otežavaju' trepavice.

Kad pročitate izraze poput “primjena umjetne inteligencije”, “razvoj posebnog algoritma” i “antigravitacijska formula s aerodinamičnim česticama“, na što pomislite: lansiranje istraživačke letjelice na Mars ili na tržišno lansiranje - maskare? Neki proizvođači doista tvrde da se obogaćivanjem maskara česticama koje se inače koriste u svemirskoj tehnologiji postiže spektakularan učinak na volumen trepavica pa one izgledaju “kao da nisu s ovog planeta”. Osim riječju “spektakularan”, učinak novih maskara često se opisuje kao eksplozivan, dramatičan, revolucionaran, ekstreman... Ukratko, kao svjetsko čudo. A sudeći prema istraživanjima na društvenim mrežama, doista se od maskara očekuju čuda: trebale bi već jednim potezom (da se uštedi vrijeme, uložen trud i količina utrošenog proizvoda) višestruko povećati dužinu i gustoću trepavica.

NEWARK, NEW JERSEY - AUGUST 26: Bebe Rexha attends the 2019 MTV Video Music Awards at Prudential Center on August 26, 2019 in Newark, New Jersey. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/WireImage)
WireImage
Bebe Rexha

Dlačice na očnim kapcima također bi trebale biti savršeno podignute i uvijene, tako da se iz svake - pa i najmanje među njima - “izvuče” maksimum. Pritom je ključno da sve budu razdvojene, bez lijepljenja i stvaranja grudica. Maskara treba trepavicama dati intenzivnu boju, dakako, otpornu na razmazivanje. Podrazumijeva se da maskara bude toliko blaga i lagana da je ni ne osjećamo na trepavicama... I tako unedogled. Takva zahtjevnost itekako ima dobrih strana - potaknula je kozmetičku industriju da bude kreativnija i prilagodljivija.

Chanel

Najviše se “filozofira” oko četkica, stalno se traže novi načini kako oblikovati njihova vlakna i cilindre tako da dosegnu baš svaku trepavicu. Nove generacije maskara mogu se višeslojno nanositi bez “mrljanja” i stvrdnjavanja. Pigmenti su obogaćeni njegujućim tvarima kako bi trepavice zajedno s vizualnim efektima dobile i stvarnu punoću. Najzabavniji trend u nanošenju maskara odmak je od crne klasike. Obojite li trepavice nekom od popularnih nijansi - primjerice burgundski crvenom ili smaragdnozelenom - mogli biste se ugodno iznenaditi njihovim efektom “otvaranja” očiju.

Wonder Perfect Mascara 4D u smeđoj nijansi Marron nadahnutoj bojom kestena 225 kn, CLARINS; 5 BADgal Bang! maskara za volumen sadrži aeročestice nadahnute svemirskom tehnologijom 219 kn, BENEFIT; Damn Girl! za 24-satni ‘ekstremni’ volumen 195 kn, TOO FACED; Lash Revival maskara sa sastojcima koji potiču prirodni rast i gustoću trepavica 99,90 kn, MAX FACTOR

True 5 in One Lash Genius obećava maksimum u pet kategorija: volumenu, dužini, razdvajanju, podizanju i intenzitetu crne boje 45,90 kn, AVON; Bambi Eye s efektom umjetnih trepavica koji traje cijeli dan 100,90 kn, L’OREALL; Volume Révolution de Chanel u profinjenoj zelenosivoj nijansi Jungle Green, 295 kn, CHANEL; ControledChaos s fleksibilnom četkicom i safirnoplavom bojom Sapphire Spark, 260 kn, SHISEIDO; Glam & Doll Lash Colorist dugotrajna maskara za intenzivan volumen 39,90 kn, CATRICE;

Linker
16. travanj 2024 08:18