Getty Images
Najbliža savršenstvu

Pravila vrijede još od starih Grka: Po standardima ljepote ova poznata žena je najljepša na svijetu

Po standardima ljepote koje su nametnuli stari Grci, popularna manekenka ima gotovo savršene proporcije lice i ove je godine proglašena najljepšom ženom na svijetu.

Laskava titula pripala je jednoj od najtraženijih manekenki 21. stoljeća. 23-godišnju Bellu Hadid znanstvenici su proglasili najljepšom na svijetu i tako je iza sebe ostavila pjevačicu Beyonce, Arianu Grande, Scarlett Johansson i Natalie Portman. Njezina sestra Gigi Hadid nije uspjela doći na popis, no manekenke poput Kate Moss i Cara Delevingne se nalaze na listi.

Detaljnom kompjuterskom analizom i mapiranjem lica koje se vodi po teoriji zlatnog reza, Bella je najbliže savršenstvu s rezultatom od 94,35 posto na mjerenjima. Na drugom mjestu nalazi se Beyonce s visokih 92,44 posto. Bellina brada je najbliže savršenstvu, s izmjerenih 99,7 posto, što je za dlaku djeli od savršenstva, rekao je doktor Julian De Silva koji je radio na ovom projektu.

NEWARK, NEW JERSEY - AUGUST 26: Bella Hadid attends the 2019 MTV Video Music Awards at Prudential Center on August 26, 2019 in Newark, New Jersey. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images)
Getty Images

- Nove tehnike poput ove su sjajne jer pomoću njih možemo dokučiti što je to što osobu čini fizički lijepom i uvelike nam pomaže kod operacija, rekao je doktor. Naravno, pojam ljepote je subjektivan, a ovdje je riječ o znanstvenom standardu koji su nametnuli Grci. Matematičkom formulom računaju se proporcija i simetrija lica.

CANNES, FRANCE - MAY 17: Bella Hadid attends the screening of
Getty Images

Za Bellu Hadid De Silva je kazao da je definitivno jedna od supermodela nove generacije te da bi mogla dominirati scenom u sljedećem desetljeću. Njezina slabost je područje oko obrva, kazao je doktor. Inače, manekenka je nosila revije za najveća imena u modnom svijetu, a da se podvrgnula estetskim operacijama je zanijekala. Ipak, usporedbom njezinih starih fotografija, obožavatelji su zaključili kako je Bella "doradila" nos, ugradila filere u obraze i usta te podignula obrve.

BROOKLYN, NEW YORK - SEPTEMBER 10: Bella Hadid attends Savage X Fenty Show Presented By Amazon Prime Video - Arrivals at Barclays Center on September 10, 2019 in Brooklyn, New York. (Photo by Dimitrios Kambouris/Getty Images for Savage X Fenty Show Presented by Amazon Prime Video )
Getty Images for Savage X Fenty

NEW YORK, NY - OCTOBER 28:  Model Bella Hadid attends Sportmax and Teen Vogue Celebrate The Fall/Winter 2014 Collection at Sportmax on October 28, 2014 in New York City.  (Photo by Monica Schipper/Getty Images for Teen Vogue)
Getty Images for Teen Vogue
Bella Hadid 2014. godine

Linker
18. travanj 2024 19:49