Od ekspresionizma do simbolizma

Proljeće i ljeto u znaku umjetnosti na licu: Ove godine dominirat će četiri neodoljiva trenda

Kako bi unijeli malo vedrine i optimizma u naš život i skrenuli nam misli s negative, vizažisti mnogima omiljenog brenda MAC-a tvrde da će naredni mjeseci biti u znaku žarkih boja, neobičnih oblika i klasičnih lookova interpretiranih na moderan način.

S obzirom na situaciju u svijetu i u Hrvatskoj, što zbog pandemije koronavirusa, što zbog nedavnog potresa u Zagrebu koji nam je svima ulio strah u kosti, već nas je najviše fokusirana na to kako ostati priseban, osigurati svoj dom i pružiti voljenima, ali i onim nepoznatima utjehu i pomoć.

Upravo zato se sada stvari poput mode, ljepote i šminke, u kojima smo prije ovog kaosa danonoćno uživali, čine potpuno nevažnima. Ali, kada malo bolje razmislimo, ipak nam treba odmak od silne negative, bilo da smišljamo nove outfite za proljeće i ljeto ili isprobavamo najnovije make-up trendove.

MAC-ovi vizažisti kažu da je ova godina sva u znaku neočekivanih boja, oblika, detalja te eksperimentiranja s njima, kao i "podizanja" klasičnih lookova na novu razinu, a dominirat će četiri trenda koja su slikovito nazvali prema pravcima u umjetnosti.

1. Apstraktni ekspresionizam

Jednostavan look s crnom olovkom duž trepavica lako se može pretvoriti u smokey-eye look samo s par poteza prsta po tragu olovke.

Najbolji način na koji možete nositi ovaj trend je nanošenje klasike nad klasikom - crne boje koja nikada ne izlazi iz mode. Njome možete istaknuti rub trepavica, cijele kapke pa čak i usne.

Kod apstraktnog ekspresionizma ne morate paziti na urednost, nego baš naprotiv - što neurednije, to bolje.

Jednostavan look s crnom olovkom duž trepavica lako se može pretvoriti u smokey-eye look samo s par poteza prsta po tragu olovke.

Ako vam je klasična crta tušem već pomalo i dosadna, nadogradite je produžavanjem 'repića' ili obrubljivanjem donjeg kapka za promjenu. Mogućnosti su nebrojene, igrajte se.

2. Impresionizam

Prozračan ten bez previše pudera ključan je kod trenda impresionizma.

Kod impresionizma u umjetnosti naglasak je na realističkom prikazu prirode, dok je kod impresionizma u make-upu sve u znaku upečatljivih boja, njihovom kombiniranju na gornjem i donjem kapku, uz dodatak šljokica, efekta duge i prelijevanja boje u boju.

Pastelnim bojama postiže se "mekan" i romantičan look, a nemojte zaboraviti ni usne koje ukrasite breskvastim ružem ili još bolje, sjajilom.

Što se tiče tena, on mora biti prozračan, jednostavan, bez puno pudera i s tek daškom rumenila.

3. Realizam

BB krema, sjajilo i počešljane guste obrve 'must have' su look ove godine.

Kao što mu i samo ime govori, realizam u make-upu teži prirodnosti, efektu "no make-up-make-up" looku, a njega se postiže na sljedeći način:

Dobra krema za lice pomiješana s tek nekoliko kapljica tekućeg pudera, BB ili CC krema, malo korektora na nepravilnosti i sjenilo u nude nijansi za definiciju kapaka.

Ako imate pjegice, nemojte ih pokrivati jer vam one daju šarm i odličan su ukras uz malo ružičastog sjajila na usnama i highlighterom na vrhovima jagodica, nosu i Kupidovom luku.

4. Simbolizam

Simbolizam spaja nespojivo, a dominiraju neobični oblici, nemarni potezi kistom i živahne boje.

Jedna riječ koja opisuje simbolizam je - boja. Na koji god način želite, u kojoj god mjeri i na kojem god dijelu lica.

Nije bitno imate li spuštene kapke ili su vam oči više razmaknute, boje može nositi svatko.

MAC-ovi vizažisti simbolizam nazivaju "grafitom" za lice jer se ovaj trend primarno fokusira na neobične šarene oblike, baš kao da crtate grafit.

Dajte mašti na volju i izađite iz zone komfora: kombinirajte žuto sjenilo preko cijelog kapka s crvenim ružem na usnama ili povucite debelu crtu plavim sjenilom po gornjem kapku skroz do ruba kose.

Linker
25. travanj 2024 22:52