Ana Mihalic
bez straha od igle

Sanja Doležal otkriva kako pomlađuje lice i vrat: Jedan od najtraženijih svjetskih estetskih tretmana osvojio i pjevačicu

Jedan od najtraženijih svjetskih estetskih tretmana pomlađivanja - onaj krvnom plazmom - koji već godinama koriste Angelina Jolie, Kim Kardashian te brojne domaće zvijezde isprobala je pjevačica i voditeljica Sanja Doležal

Osim što pomno pazi na prehranu i vježba, Sanja Doležal (55) mnogo pozornosti posvećuje i njezi svoje kože koju tetoši raznim kremicama. Ipak, kako naš najveći organ prvi pokazuje znakove starenja, pjevačica i voditeljica odlučila je isprobati tretman koji je posljednjih nekoliko godina postao jedan od najtraženijih u svijetu. Iako koristi kreme za njegu zrele kože i ima dobre gene, poželjela je osvježiti lice i za to odabrala vlastitu krv.

Na tretman krvnom plazmom nagovorio ju je prijatelj još prije nekoliko godina. - Nemam većih problema jer očito imam dobre gene, ali nakon tretmana plazmom koža izgleda zategnuto, svježe i odmorno. Koža se zaista regenerira - priča Sanja i dodaje kako je već nakon prvog tretmana lice osvježeno, ali najbolji tretmani se vide nakon njih nekoliko. PRP terapija kojom se u kožu injicira plazma bogata trombocitima godinama se već koristi u medicini, ali je tek prije par godina postala popularna kao metoda pomlađivanja lica. Ona regenerira kožu, a njome se tretira područje lica i vrata, oko očiju, ustiju i čela, odnosno dio tijela na kojem se želi umanjiti vidljivost znakova starenja.

Jedan tretman krvnom plazmom traje oko 45 minuta, a postupak se sastoji od vađenja krvi u posebnu epruvetu, centrifugiranju krvi, nakon čega se dobije plazma bogata faktorima rasta. Takva plazma se injektira u kožu. Za popunjavanje bora, u specijalnoj epruveti plazma se pretvara u gel koji se unosi u predio bora, podočnjaka, usnica ili bilo kojeg dijela tijela. Ovi tretmani su pogodni za osobe koje ne žele hijaluronske filere i tretman botulinom, a mogu se kombinirati s ostalim estetskim tretmanima za lice.

Sanja Dolezal, poliklinika Nola, hydrafacial s vortex tehnologijom, Ivana Nola doktorica, 01092018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić
Bore na vratu manje su sa svakim novim tretmanom

- Strah od injekcije nemam pa se nisam bojala niti igle u ovom slučaju, a tretman nije nimalo bolan niti težak - priča nam pjevačica koja je na tretmane čija se cijena kreće između tri i pet tisuća kuna, odlazila jednom mjesečno u periodu od šest mjeseci.

John Pavlish
Sanja Doležal

- Nakon tretmana moguće su manje modrice, tragovi uboda te iritacije, ali ništa što se ne može sakriti korektorom, dok se tri do četiri dana koža mora njegovati kremom u kojoj se nalazi vlastita plazma. Poželjno je napraviti barem tri tretmana u razmaku od mjesec dana, a nakon toga savjetuju se tretmani održavanja, čiji ritam i broj je individualno određen - objasnila je doktorica Ivana Nola.

Sanja Dolezal, poliklinika Nola, hydrafacial s vortex tehnologijom, Ivana Nola doktorica, 01092018, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić

Linker
12. travanj 2024 14:52