Top 8

Sheet maske spas su za dehidriranu kožu izmučenu suncem, izabrale smo najučinkovitije

Koža nakon ljetovanja često zna biti "izmučena" solju, suncem, SPF kremama i znojem pa je vrlo važno vratiti joj vlagu i jedrinu. Uz serume i kreme, sheet maske odličan su izbor za brzinsku revitalizaciju.

S godišnjeg se vraćamo odmorne, osunčane i s puno divnih uspomena, ali često i s dehidriranom, suncem oštećenom kožom. Bez obzira na to koliko ste se štitili od UV zraka i redovito mazali, koža zbog kombinacije znoja, krema, soli i sunca može na kraju ljetovanja izgledati prilično izmučeno. Zbog toga joj je potrebna revitalizacija, umirivanje i bogata hidratacija koje ćete najjednostavnije i najbrže dobiti korištenjem sheet maski, odnosno maski u maramicama.

U posljednjih nekoliko godina postale su vrlo tražene i to zbog popularizacije korejske beauty rutine u kojoj su ove maske neizostavne, a sada se i zapadnjakinje ne odvajaju od njih. Iako se kod nas obično koriste jednom tjedno, nećete pogriješiti ako se ugledate na Koreanke koje svoje lice njima natapaju skoro svaki dan i tako održavaju veliki stupanj vlage, elastičnosti i sjaja kože.

, Image: 416107614, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Sheet maski na tržištu ima u velikom broju te dolaze u raznim varijantama - od onih klasičnih za hidrataciju do onih koje sadrže aktivne sastojke namijenjene problematičnoj, suhoj ili pak osjetljivoj koži. Prednost im je što su jednostavne za korištenje, ali ako ih nikada niste koristili, važno je zapamtiti nekoliko savjeta:

  • nanosite ih na temeljito očišćeno lice
  • prije korištenja maske napravite piling kako biste maknuli mrtve stanice kože i omogućili bolje prodiranje seruma u kožu
  • masku nanesite na vlažno lice koje ste pošpricali tonikom za još bogatiju hidrataciju
  • držite se uputa i preporučenog vremena držanja maske na licu
  • masaža lica preko maske prstima ili nekim beauty alatom pospješit će cirkulaciju i djelovanje seruma

U galeriji pogledajte nekoliko naših prijedloga sheet maski.

Linker
18. travanj 2024 04:04