mask-friendly ruževi

Sitan, ali bitan razlog za osmijeh: Još privlačnija i praktičnija bojila za usne novi su pandemijski trend

Iako su u prvom valu nošenja zaštitnih maski usne pale u drugi plan, situacija se promijenila pojavom ‘mask-friendly’ ruževa, koji dobro podnose vlagu i habanje, a i superhranjivog su sastava.

Na svjetskom tržištu ljepote već dugo se provlači teza da se prodaja ruževa povećava u krizi - uz objašnjenje da si svatko može priuštiti taj sitan luksuz, koji će u teškim vremenima poslužiti za podizanje samopouzdanja.

Ta pojava je nazvana lipstick effect pa je nakon raznih kriza ruž stekao status proizvoda “otpornog” na društvena i ekonomska previranja. No, tko bi pomislio da će doslovce nestati iz vida zato što ćemo morati nositi zaštitne maske?

image
AVON True Ultra kremasti mat ruž s uljem
avokada, 52 kn.
AVON

Čitajte i: Puder koji ste koristili zimi vam je sada presvijetao? Viralni hit kako ga potamniti olakšat će vam život!

Uslijed koronapandemije poraslo je zanimanje za šminkanje očiju, a o ružu se počelo govoriti kao “gubitniku”. No, ubrzo se pokazalo da baš zbog turbulentnih promjena u svakodnevnom življenju stižu još privlačnija i praktičnija bojila za usne.

image
CHANEL Rouge Coco Bloom, čije je zaštitno lice glumica i model Lily-Rose Depp, ujedinjuje bogatu pigmentaciju ruža i blistavost sjajila, 326 kn.
CHANEL
image
MAC Powder Kiss tekući ruž bogate, puderaste nteksture, 199 kn.
MAC

Sam čin (na)nošenja ruža dobio je novo značenje, jer ispunjava potrebu za zabavom i eskapizmom dok moramo više vremena provoditi unutar vlastita četiri zida, a putovanja su neizvjesna. Još prije pandemije pojavili su se vrlo otporni ruževi koji cijeli dan podnose vlagu i “habanje”, a sada su dodatno usavršeni da budu i mask-friendly, odnosno postojani i pod maskom.

Čitajte i: Za žene koje žele dodir visoke mode svakoga dana! Elie Saab izbacio kolekciju šminke sa slavnim kozmetičkim brendom

image
CATRICE Ultimate Stay Waterfresh sjajilo
ostaje postojano i pod maskom, 31,90 kn.
CATRICE
image
NAJ OLEARI Water Love Lip Tint & Lip Oil tekući ruž i ulje ‘2 u 1’, 156,90 kn.
NAJ OLEARI

U velikom stilu vraćaju se sjajila i ulja za usne, zahvaljujući novim neljepljivim teksturama i mogućnostima “nadogradnje”. Novi je pandemijski trend da se pri svakom skidanju maske otporan ruž, koji je već na usnama, jednostavno osvježi sjajilom.

image
CLARINS Lip Comfort Oil Shimmer ultralagano svjetlucavo ulje, 168 kn.
CLARINS

Popularni su i takozvani hibridni proizvodi superhranjivog sastava što ujedinjuju svojstva ruža, sjajila i(li) ulja. Zanimljivo je što se baš u doba pandemije pojavio i ruž s domaćim potpisom. Brend Tinktura, poznat po njegujućim biljnim pripravcima, lansirao je prvu hrvatsku make-up liniju u kojoj ruževi imaju istaknutu ulogu.

image
TINKTURA Electra kremasti ruž s ultrahidratantnom i hranjivom formulom za sočnije usne, 115 kn.
TINKTURA
Linker
18. travanj 2024 01:38