Unsplash
Dramatičan i poseban

'Smokeliner' novi je trend u šminkanju koji je zaludio beauty svijet, znamo kako ga postići

Klasičan 'zadimljeni' look odličan je za sve prilike i pristaje svakom obliku oka. No, ove je sezone pao u zaborav jer na scenu stupa jednako dramatičan, ali nešto drugačiji look kojeg je zapravo vrlo lako postići.

Kada se za posebne prigode želimo malo odmaknuti od svakodnevnog looka, izbor najčešće padne na smokey-eyes. Uvijek je u trendu, pristaje svim oblicima očiju i njime u trenu možete postići glamurozan pogled s mističnim prizvukom.

Za klasičan smokey-eye obično se koriste dvije do tri boje sjenila zagasitih nijansi. Najpopularnija je kombinacija smeđeg i crnog sjenila, no smokey-eye look može se napraviti i s drugim bojama u različitim nijansama.

Međutim, vizažisti su ove godine klasiku zamijenili trendom koji će nositi u velikoj mjeri, a radi se o dramatičnom, odnosno statement eyelineru. Ako muku mučite s potezanjem tanke crte tušem, možda će vam ovu novu tehniku biti lakše savladati jer ne morate toliko paziti na preciznost.

Kako postići ovaj look?

Takozvani grafički look može potpuno zamijeniti smokey-eye i to samo s par poteza tušem. Kako biste najlakše i najbrže postigli ovaj izgled, koristite tuš u gelu u kombinaciji s kistom za tuš ili kosim kistom za obrve. Ako ste nešto vještiji u nanošenju tuša, isti look možete postići i s tekućim, ali trebat će malo duže vremena nego se potpuno osuši na kapcima.

Nikki Wolff, vizažistica i ambasadorica beauty brenda Becca Cosmetics, u Insta-storyju na Instagramu je pokazala kako ona postiže grafički look. Prije nanošenja samog tuša, pripremite lice - nanesite kremu, zatim puder te na kapke nanesite primer za sjenila.

Screenshot Instagram

Zatim od sredine kapka potegnite dugu crtu tušem prema vanjskom kutu oka, a prema unutarnjem kutu crtu potegnite što bliže korijenu trepavica.

Screenshot Instagram

Nadalje, od unutarnjeg kuta oka tuš polukružno nanesite kao da želite obrubiti vaš kapak te crtu spojite s početnom. Popunite sve praznine i na kraju greške popravite korektorom. Ništa lakše!

Screenshot Instagram

Screenshot Instagram

Linker
24. travanj 2024 16:32