Chanel
KULTNI PARFEM

Stiže novo izdanje kultne Chanelove "petice"

– U krevetu nosim nekoliko kapi Chanela No. 5…i ništa više – izjavila je jednom prilikom Marilyn Monroe i proslavila prvi parfem francuske modne dizajnerice Coco Chanel. Kultni miris i danas je jedan od najprodavanijih na svijetu, a sada dobiva novo izdanje posvećeno mladoj publici, odnosno milenijcima.

Najnoviji Chanel No. 5 osmislio je Olivier Polge (40), sin dugogodišnjeg Chanelovog glavnog parfumera Jacquesa Polgea kojeg je na toj poziciji zamijenio 2013. godine. Njegova reinterpretacija mirisa pod nazivom L’Eau peta je u 95 godina postojanja kultnog parfema i mnogo je laganija i svježija verzija sofisticiranog originala.

Chanel No. 5 L’Eau je zadržao glavnu cvjetnu notu majske ruže iz francuskog gradića Grasse, kojeg često nazivaju “glavnim gradom lijepih mirisa”. Iz tog se grada u Provansi još od 1921. godine dopremaju cvjetovi majske ruže koja je posebna jer cvate samo dva tjedna u svibnju te nakon što je ubrana mora se dopremiti u roku od dva i pol sata do tvornice kako se ne bi izgubio njezin snažan miris.

– Nova verzija podsjeća na Chanel No. 5, ali na neki neočekivani način. Mnogo ljudi ima mišljenje o tom parfemu i volio bih kad bi ih novo izdanje iznenadilo. Originalni parfem je vrlo strukturiran, L’Eau je nekako spontan – izjavio je Olivier.

Novi miris, osim majske ruže, sadrži i note jasmina, sandalovine te ylang-ylanga, odnosno “cvijeta nad cvjetovima”, kako mu često tepaju. Rezultat je mnogo oštriji miris nego kod originala, a Chanel No. 5 L’Eau stiže ove jeseni.

Linker
25. travanj 2024 20:24