Čak i za masnu kožu

Sunce, sol i znoj rade kaos na licu: Svježinu i vlagu vratit će vam ovih sedam moćnih ulja

Ulja bi trebala biti dio svake beauty rutine jer nevjerojatnom brzinom koži vraćaju vlagu, svježinu i štite njezinu hidrolipidnu barijeru. Ako već sada osjećate posljedice kombinacije sunca, soli iz mora i znoja, obratite pažnju na sedam kvalitetnih ulja.

Kao što zimi kožu štitimo od hladnoće i suhog zraka u prostorija, isto bi trebalo vrijediti i ljeti. Kombinacija sunca, soli iz mora, znoja i raznih zaštitnih krema nepovoljno utječe na kožu i potiče neželjene upale, dehidraciju, a lice od svega toga može izgledati izmučeno i umorno. Osim seruma s visokom koncentracijom aktivnih sastojaka, jedan od najučinkovitijih kozmetičkih proizvoda u borbi protiv spomenutih prijetnji je, dakako, ulje.

Ako na sam spomen ulja pomislite na nešto gusto i teško upijajuće, moramo vas razuvjeriti jer današnja ulja upravo su većinom nemasna i zato se lakoćom uklapaju u svačiju beauty rutinu, neovisno o vrsti i tipu kože. Čak i ako imate masnu kožu i ne pada vam na pamet stavljati još masnoće na nju, redovitim korištenjem nekog od kvalitetnih ulja koža će vam se preporoditi i počet će se manje mastiti jer ulje balansira proizvodnju sebuma.

Ulja 'zaključavaju vlagu u koži pa ih je najbolje nanositi nakon temeljitog čišćenja i toniziranja te prije spavanja. Kako biste kožu održali mladolikom i odgodili pojavu bora, izdvojite 2-5 minuta svake večeri za masažu lica uljem i vidjet ćete rezultate. Ako ne odmah, onda nakon nekoliko godina. U borbi protiv slobodnih radikala, dehidracije i štetnog utjecaja sunca može vam pomoći ovih sedam ulja.

Olival zlatno ulje smilja

Olival
Olival Zlatno ulje smilja, 129,90 kuna

Zlatno ulje sadrži sedam prirodnih ulja - jojobino, maslinovo, arganovo, nevenovo, ružino, bademovo i ulje sjemenki marelice te eterično ulje smilja koje potiče obnavljanje kože i smanjuje vidljivost bora.

Skintegra Naro biljni skvalan

Skintegra
Skintegra Naro uljni skvalan, 89 kuna

Skvalan ili "neuljno ulje" pogodno je za sve tipove kože pa čak i za masnu jer će redovitim korištenjem pomoći u balansiranju proizvodnje sebuma pa se koža više neće toliko mastiti. Naro pomaže spriječiti istjecanje vlage iz kože te je iznimno lagan i brzo se upija.

Kiehl's noćni koncentrat

Kiehl's
Kiehl's Midnight Recovery Concentrate, 310 kuna

Popularno noćno ulje kožu regenerira tijekom noći kombinacijom najkvalitetnijih baznih i eteričnih ulja, a koža je nakon buđenja svježa, odmorna i hidratizirana.

Sunday Riley Juno ulje

Sunday Riley
Sunday Riley Juno ulje, 15 ml 224 kune, 30 ml 448 kuna

Kultno ulje omiljeno je među ženama diljem svijeta zbog svoje nemasne teksture i fantastičnog sastava koji uključuje bogata, njegujuća ulja, vitamin C, omega-3, 6 i 9 masne kiseline, a osim toga i štiti od UV zračenja.

Herbivore Lapis ulje

Herbivore
Herbivore Lapis ulje, Cult Beauty, 8 ml 182 kune, 50 ml 498 kuna

Lapis ulje privlačne plave boje sadrži ekstrakt biljke vratić - vrste kamilice s područja Azije i Europe koja odlično vlaži dehidriranu kožu, djeluje protiv bora i umiruje upale.

Caudalie VineActiv noćno ulje

Caudalie
Caudalie Vine Activ detoksifikacijsko ulje, Moja Ljekarna, 280 kuna

Ovo detoksifikacijsko suho ulje djeluje po noći kada se koža sama regenerira, a ono joj pomaže u staničnoj obnovi. Sjemenke grožđa, ruža, neroli, lavanda i ulje mrkve idealna su kombinacija za kožu izloženu stresu, UV zrakama i slobodnim radikalima.

L'occitane karite umirujuće ulje

L'occitane
L'occitane karite umirujuće ulje za lice, 257 kuna

Hrani i umiruje čak i vrlo suhu kožu, ali i onu najosjetljiviju. Karite maslac i ulje marule u sastavu iznimno su hranjivi i imaju antioksidativna svojstva te štite od isušivanja.

Linker
02. travanj 2024 17:41