Instagram
budućnost je stigla

Svi žele 'staklenu put': Futuristički proizvodi poput prozirnog pudera nova su realnost

Na listi želja zaljubljenica u trendi beauty proizvode već odavno nisu teški puderi i tamni bronzeri. Cilj je postići savršen, gotovo zrcalni izgled kože koji u isto vrijeme izgleda potpuno prirodno. Kako? Uz pomoć tehnologije i dosad neviđenih proizvoda za koje se stvaraju nevjerojatno duge liste čekanja.

Beauty trendovi mijenjaju se iz sezone u sezonu, ali promjena sastava klasičnih beauty proizvoda kao što su puder, korektor i ruž za usne odvija se u etapama.

Tako su neko vrijeme u fokusu bile BB kreme pa CC kreme, a zatim je nastupila vladavina pudera i korektora koji su odlično prekrivali točkice, pore i bubuljice te highlightera koji su licu davali glamurozan, fotošopiran izgled.

Prvi put u povijesti, na scenu je stigla revolucionarna vojska proizvoda kojima cilj nije tehnički prikriti mane već uz pomoć najnovijih tehnologija na licu stvoriti dojam 'staklene kože', kakvu imaju lutke.

Trend 'staklene kože' prije nekoliko se godina svijetom proširio iz Koreje, a od tad na tržištu nisu prestali nicati proizvodi koji ženama mogu pomoći da postignu taj look, s ili bez šminke.

Ovo su samo neki od proizvoda o kojima se šuška među beauty znalcima...

Serum s listom čekanja od 25 000 ljudi

Tako je "Glass Skin Refining Serum" korejskog brenda Peach & Lily, koji izgleda poput kozmetike za djevojčice, ali navodno čini čuda, postao apsolutni bestseler.

Taj stick koji hidratizira i zaglađuje kožu te stvara toliko poželjan 'stakleni efekt', rasprodao se čak 12 puta, a za njega je jednom bila stvorena lista čekanja od 25 000 ljudi željnih besprijekorne kože.

Peach&Lily
Megapopularni puder brenda Peach&Lily

Što je sad shinelighter?

Trendu 'zrcalnih alata' priključio se i legendarni Beautyblender koji je na tržište izbacio apsolutni novitet pod nazivom Glass Glow Shinelighter - proizvod pod nazivom shinelighter. Riječ je o laganom prozirnom gelu koji se nanosi na obraze, kapke i usne te osigurava čarobni sjaj, ali za razliku od highlightera, na koži ne ostavlja šljokice ne svjetlucave premaze. Uz njega koža, jednostavno blista!

Beautyblender
Shinelighter brenda Beautyblender

Stigao je i puder bez pigmenta

Zamislite tekući puder, ili još bolje korektor, koji je potpuno proziran! Ne, to nije BB krema koja se prilagođava boji vašeg tena, ni staromodna krema u boji, to je vrhunski izum beauty brenda Becca koji je stvorio 'virtualni korektor i puder' bez pigmenta, u sklopu svoje linije "Zero Collection".

Becca
Becca puder 'Zero No Pigment Virtual Foundation'

Ovi proizvodi pristaju apsolutno svima jer bojom ne prekrivaju lice, već uz pomoć tehnologije Clear Light Blur raspoređuju svjetlo po licu i 'zamagljuju' nesavršenosti, dok hijaluronska kiselina u isto vrijeme vlaži kožu i pomlađuje njezin izgled.

Becca
Kako virtualni puder brenda Becca izgleda na koži

Ako je vjerovati stručnjacima, ovakvi bi proizvodi uskoro mogli postati uobičajen sastav naših make-up torbica.

Ćitajte i...

Heidi Klum otkrila tajne savršenog tena: Lice čisti neočekivanim proizvodom iz drogerije

Stigao je novi moćni serum: Hidratizira, potiče obnovu stanica, a bore protiv njega nemaju šanse

Potpuno prirodan veganski make-up osvojit će vas sjajnom pigmentacijom i dugotrajnom postojanošću

Linker
20. travanj 2024 13:51