Getty Images
CLEAN PHASE

Tajna lijepe i zdrave kože lica leži u samo tri koraka

Ni jedan puder ili krema neće učiniti kožu besprijekornom i zdravom ukoliko ona nije dobro očišćena i tonizirana.

A iako čista koža zvuči kao nešto što nam dolazi prirodno kada navečer skidamo make up i umivamo lice, činjenica je kako nerijetko neadekvatno čistimo naše lice. Da, čista koža je zdrava koža, bez obzira radi li se o masnom, suhom ili mješovitom tipu te o stanju ili starosti. Kako bi vaša koža svakodnevno bila čista, blistava, zaštićena i spremna za nove izazove, otkrivamo vam tri najbitnija koraka u čišćenju lica koje donosi Afrodita Clean Phase.

Prvi korak - čišćenje

Lice zahtjeva čišćenje ujutro i navečer. Koža je tijekom noći najaktivnija te na svoju površinu izlučuje masti i vlastite metaboličke izlučevine poput znoja (soli i ureu) i loja koje je potrebno ujutro ukloniti s kože. Večernje čišćenje s kože pak uklanja suvišni sebum i tvrde čestice koje „pokupimo“ dok se izlažemo vanjskim faktorima. Među njima su i čestice prašine i čađe, soli i uree koje ostaju nakon isparavanja znoja te bakterije i ostaci kozmetičkih proizvoda. Čišćenjem lica ujutro i navečer potičemo i jačamo prirodne funkcije kože, pomažemo kod sprječavanja nastanka nečistoća, koži pomažemo kod uspostavljanja i regeneracije hidrolipidne ravnoteže te joj omogućujemo optimalnu penetraciju sastojaka iz njegujućih proizvoda. Kod preparata za čišćenje lica birajte proizvode po tipu kože Clean Phase pjenu za čišćenje, kremu, gel, micelarni proizvod ili odstranjivač šminke za oči kao dodatnu snagu koji će ukloniti i vodootpornu šminku.

Drugi korak – toniziranje

Nerijetko u rutini njege kože izostavljamo tonik za lice jer ga smatramo suvišnim proizvodom i to bude jedna od većih grešaka koje možete učiniti svojoj koži. Upotrebom tonika koža se navlaži i ponovo uspostavlja svoj prirodni pH 5,5. Zahvaljujući toniku, koži omogućavamo maksimalnu penetraciju sastojaka iz njegujućih proizvoda, ali istovremeno smirujemo nadraženu kožu te uspostavljamo ravnotežu izlučivanja masnoće kod masne kože. Odabrani čistaći i tonici linije Clean phase sadrže Probiotic Technology odnosno patentirani ekstrakt probiotika dobiven pomoću bioaktivne kulture – probiotičkih bakterija Lactobacillus pentosus održava prirodni mikrobiom kože i tako jača njezinu epidermalnu zaštitnu funkciju i usporava starenje kože.

Treći korak – zaštita

Izloženost okolini i štetnim utjecajima ne možemo spriječiti, ali možemo ih umanjiti. Alarmantni podaci kako čak 80 % posto svjetskog stanovništva udiše zrak štetan za zdravlje ukazuju na problem ne samo dišnih puteva, već i na našu kožu lica. Naime, onečišćeni zrak može oštetiti kožu jednako kao sunčeve zrake. Čestice iz okoliša mogu prodrijeti u svaku kožu, bez obzira na tip. Najjače pogađa isušenu kožu kojoj nedostaje vlage jer je njezina barijera ranjiva i oštećena. Stoga je bitno odabrati proizvode koji u sebi sadrže Anti-pollution sastojak koji se nalazi u svim Clean Phase tonicima. On nudi svakodnevnu zaštitu od štetnih onečišćivača (prljavih čestica u zraku i štetnih utjecaja gradske sredine) i ključan je za stanje zdrave kože. Kao zanimljivost, onečišćivači ne razlikuju dan ili noć, vanjski ili unutarnji prostor. Prisutni su posvuda, 24 sata na dan, a kožu mogu oštetiti jednako ili još više od UV zraka.

Kako odabrati odgovarajuće proizvode za ritual čišćenja lica?

Suha i osjetljiva koža traži preparate bez alkohola koji neće dodatno isušiti kožu. Suha koža stvara manje sebuma od normalne kože, posljedično stvara manje lipida, koji su važni za održavanje vlage u koži i ima oslabljenu zaštitnu funkciju. Suha koža je posljedično ujedno i osjetljiva koža. Sensitive solution proizvodi idealna su opcija za takav tip suhe i osjetljive kože.

Masna koža „odlikuje“ se svojom debljinom, raširenim porama te jačim lučenjem sebuma koji zatim zatvara pore i uzrokuje mitesere i prištiće. Česta zabluda je kako masna koža ne treba hidrataciju, ali nemojte vjerovati tom mitu. Uz Re-balance solution proizvode suzit ćete proširene pore i na najbolji način pobrinuti za masnu te mješovitu kožu.

Za sam kraj, Hydra & micellar solution proizvodi s prirodnom hijaluronskom kiselinom odgovaraju svim tipovima kože, a pružat će joj njegu i zaštitu. Proizvodi Clean phase ne sadrže sles, alkohol, silikone, parafin i veganski su.

Linker
19. travanj 2024 17:56