Getty
blistav izgled

Tri beauty proizvoda koja će spasiti vašu kožu ove jeseni

Ne morate isprobati pola parfumerije da bi imali lijepu kožu... Naoružajte se s provjerenim beauty junacima i snažno krenite u borbu protiv hladnoće.

Ljeto je završilo, a brončani ten odavno izblijedio pa se na licu lako mogu uočiti svi znakovi umora, kao i preskakanje obavezne rutine njege.

Jesensko razdoblje idealan je izgovor za lov na nove 'beauty junake' koji će zadržati vlagu u licu i nahraniti područje te spriječiti ubrzano starenje koje svaka žena nastoji izbjeći.

Kako bi kožu zadržali u top formi i u hladnijim danima, nije potrebno ulagati u sve novitete koja kozmetička industrija nudi, dovoljno je fokusirati se na tri must-have proizvoda za prijelazno razdoblje i koristiti ih redovito, bez preskakanja.

Noćni serum

Masne, noćne kreme odgovaraju suhoj koži no kod mješovite i masne kože, mogu izazvati dodatno lučenje sebuma i cjelodnevni efekt 'disko kugle na licu'. Za lijepu kožu najvažnija je hidratacija što znači da istu kremu možete koristiti ujutro i navečer, a dojam pojačati noćnim serumom koji koži nudi oporavak dok spavate. Zahvaljujući pomno biranim sastojcima, serumi prodiru u kožu dublje od krema i brzo se upijaju te 'popravljaju' sve što su vjetar, centralno grijanje, smog i stres koži napravili tijekom dana. "Advanced Night Repair" kuće Estee Lauder luksuzan je klasik koji još od osamdesetih oduševljava žene diljem svijeta, "Midnight Recovery" benda Kiehl's obožavan je u svijetu beauty blogerica, a "Hydrance Intense" brenda Avane idealan je za žene koje imaju osjećaj da ih koža stalno zateže premda nije suha.

Press foto

Krema za oči

Pri kupovini kozmetičkih proizvoda mnoge žene preskaču kremu za područje oko očiju, što je velika greška. Upravo će ovaj proizvod ublažiti nastajanje borica oko očiju koje je kasnije nemoguće izbrisati te pomoći da cijelo lice izgleda vitalnije i mlađe. Od gustih masnih tekstura, preko gelova do hidratantnih emulzija... kremica za područje ne mora biti skupa, važno je samo da nađete onu koja vam odgovara i nanosite je baš svaki dan, ujutro i navečer. Trik insajdera: neke od najboljih krema za područje oko očiju mogu se kupiti u ljekarni.

Press foto

Svilena jastučnica

Ovaj savjet možda vam zvuči staromodno, ali pouzdano djeluje. Stručnjaci iz svijeta kozmetike kažu da je način na koji spavamo jedan od najvažnijih faktora za stvaranje bora na licu i gubitak tonusa, što i ne čudi kad zamislite da svaku noć punih osam sati 'gužvate' lice po jastuku i povlačite ga u svim mogućim smjerovima. Svilena posteljina puno je blaža od pamučne pa vrijedi uložiti u taj komad tkanine koji će vam osigurati bezbrižan 'beauty sleep'. Neke tvrtke izumile su posebne jastučnice za ljepotu s bakrom, suhim biljem il ovlaživačima, no odlične svilene jastučnice već za dvadesetak dolara možete naručiti putem Amazona.

Press foto

Linker
16. travanj 2024 14:53