NA TAMNOJ STRANI

Uz crvenu i ružičastu, ove se jeseni nosi - ruž boje patlidžana i šljiva

Uz klasičnu crvenu i prirodnu ružičastu, u jesenskim kolekcijama ruževa naglasak je na bojama patlidžana i šljiva - no kod korištenja tih zagasitih nijansi treba paziti da dojam bude vamp - a ne vampirski.

Naravno da će nas na kupnju ruža potaknuti njegova nijansa, no ove sezone u prvom je planu “mašinerija” koja stoji iza boje. Još više nego pikantnim tonovima, proizvođači se hvale inovativnim tehnologijama. Zahvaljujući visokim koncentracijama finih pigmenata obogaćenim polimerima i gelovima koji postojano prianjaju uz kožu ruževi su prozvani tintama i lakovima. Neki su toliko otporni na razmazivanje da ostaju na usnama i više od dvanaest sati bez potrebe za popravljanjem. Ne uklanjaju se običnom vodom, nego sredstvima za skidanje šminke (dobar je izbor micelarna otopina), pa treba dobro promisliti kakvu nijansu želite - jer će se doslovce stopiti s usnama. Na sreću, teksture su im “bestežinske” i prozračne. Najpopularniji su ruževi koji su istodobno mat i sjajni, ma kako to nelogično zvučalo. Ri­­ječ je o takozvanim demi-mat ili mat-dewy teksturama (poznatim i kao mewy) koje u biti jesu mat, ali su obogaćene rosnim “mikrosjajem”.

mrak boje

Chanel

Koliko god se tamni ruževi doimali mračno i nestvarno, njihove su boje vrlo slasne jer su nadahnute jesenskim plodovima poput šumskih bobica, šljive i patlidžana, kao i vinom, kavom, čokoladom, začinima... Pun pogodak je to za odvažan i glamurozan izgled, ali pritom treba paziti da dojam bude vamp, a ne vampirski. Intenzivne boje ne podnose nepravilnosti pa moraju biti besprijekorno nanesene. Ten treba biti fino ujednačen, bez podočnjaka i mrlja.

CHANEL Rouge Coco Gloss Laque Noire sjajilo s visokom koncentracijom ultrafinih pigmenata, 261 kn; GUERLAIN Rouge G obogaćen je uljem crnog kima, 208,25 kn; DIOR Rouge Ultra Care s njegujućim uljima podlanka i jojobe, 289 kn; GIVENCHY Le Rose Perfecto spoj je ruža i balzama, 261 kn; LANCÔME L’Absolu Mademoiselle Shine sadrži proksilan koji hidratizira i zaglađuje, 251 kn

crveno usijanje

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 05: Sara Sampaio attends Victoria's Secret Angel Sara Sampaio Hosts The Bombshell Intense Launch Party on September 05, 2019 in New York City. (Photo by John Parra/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secr

Chanelova kolekcija ruževa Rouge Allure Ink Infusion, koja uskoro stiže na tržište, jasno pokazuje da je među najvećim kolorističkim zvijezdama sezone punokrvna crvena u bezbroj nijansi, od jarkocrvene poput divljeg maka, šipka i čilija, do zagasitijih boja koralja i poludragog kamena granata, kao i crvene s primjesom hrđe. Pritom proizvođači kombiniraju visokotehnološke pigmente s prirodnima, poput onih što se u Indiji tradicionalno dobivaju iz crvenkastog sapan-drva.

CHANEL Rouge Allure Ink Infusion; DIEGO DALLA PALMA Lip Stylo baršunaste teksture, 177 kn; CLARINS Joli Rouge Lacquer s vinilnim sjajem, 203 kn; AVON True Power Stay tekući ruž ostaje postojan čak do šesnaest sati, 54,90 kn

ružičasta idila

Modni svijet ne odustaje od ružičaste, pa tako ni industrija ljepote. Premda se u gotovo svakoj kolekciji može naći poneka otkačena roza nijansa, prevladavaju one nježnije, pomalo zagasite. Upravo takvi tonovi pridonose svježem izgledu lica. Odlično pristaju i u mat varijanti, i u onoj lagano sjajnoj, pomalo rosnoj. Finoću boje možete još više istaknuti ako prije ruža nanesete podlogu (prajmer).

NAJ OLEARI True Icon s njegujućim koncentratom sjemenki marakuje, 142,40 kn; PERRICONE MD No Makeup Lipstick njegujući ruž s peptidima i hijaluronskom kiselinom, 240 kn: ORIFLAME The ONE Colour Stylist Lustrous kremasti ruž s laganim sjajem, 37,90 kn; DR. HAUSCHKA Rosebay načinjen je od prirodnih sastojaka među kojima su esencije ruže, bjelodana i šipka, 147,90 kn

Linker
18. travanj 2024 09:26