Spas u trenu

Vrijedan dio rutine: Paste za lice brzo i učinkovito isušuju prištiće, vraćaju koži izgubljeni sjaj

Slične maskama, ali puno gušće, paste za lice preko noći isušuju prištiće, vraćaju koži sjaj i poboljšavaju joj strukturu pa su odličan izbor za brzinski tretman prije partyja.

Prijelazna razdoblja iz ljeta u jesen i iz jeseni u zimu kožu mogu učiniti osjetljivijom nego inače jer joj treba vremena da se prilagodi na drukčije vanjske uvjete. Zbog toga može biti dehidrirana, izgledati umorno i bez sjaja te podložnija prištićima. Svi znamo da je za lijepu, zdravu kožu važna pravilna prehrana, redovita tjelesna aktivnost, ali i pravilna i dosljedna njega kože.

Nije zgorega ponoviti da ona uključuje dobru, ali blagu čistilicu u obliku gela, pjene, mlijeka ili uljne emulzije (koristimo je nakon micelarne koja je prvi korak u čišćenju), tonik za osvježenje i balansiranje pH kože, serum i hidratantnu kremu. Jednom do dva puta tjedno koristimo i piling za uklanjanje mrtvih stanica kože i masku za osvježenje i otklanjanje umora s lica.

No, nekada trebaju proći tjedni da bi se vidio učinak svih ovih proizvoda i da bi naša koža ponovno zablistala, što nikako nije praktično u ovo blagdansko doba prepunog partyja, domjenaka i veselica. Srećom, u beauty svijetu sve su popularnije takozvane paste za lice koje su slične maskama, ali pružaju instant rezultate.

Ako se još niste susreli s ovim proizvodom, riječ je o maski vrlo guste teksture, obogaćene aktivnim sastojcima koja se ne mora nanositi na cijelo lice već na problematične dijelove kada je potrebno. Neke od pasti ostavljaju se preko noći na licu kako bi do jutra obavile posao. Takve se paste upijaju u kožu pa se ne morate bojati da će uprljati posteljinu ni da ćete cijelu noć morati spavati na leđima.

Važno je napomenuti da se ne koriste često nego samo kada koži treba dodatan poticaj ili trebate ukloniti neki problem. Izabrali smo nekoliko najpoznatijih na tržištu.

No7 Laboratories Clearing Skin Paste

No7 Laboratories Clearing Skin Paste, 149,40 kuna

Sadrži 2 posto glikolne kiseline pa je savršena za problematičnu kožu koja se bori s viškom sebuma. Možete je nanijeti na određena područja ili je ostaviti preko noći da djeluje kao kemijski piling.

Uriage Hyséac SOS Paste

Uriage Hyseac SOS pasta, 74,90 kuna

Ova pasta za ciljanu noćnu njegu ubrzava sazrijevanje i suši prištiće, djeluje antibakterijski i sprječava nastajanje ožiljaka. Sadrži Uriage termalnu vodu koja umiruje kožu, zelenu glinu, cink oksid, i ekstrakt ulja čajevca.

Lixir Vitamin C Paste

Lixir Vitamin C Paste, 265 kuna

Ako vam nedostaje zdravog sjaja, posegnite za vitaminom C kojim je obogaćena ova pasta. Osim što poboljšava tonus i strukturu kože, povećava učinkovitost vaše SPF kreme i djeluje na hiperpigmentacijske mrlje.

Malin + Goetz Sulfur Paste

MALIN + GOETZ Sulfur Paste, 157 kuna

Za najosjetljiviju kožu tu je pasta od sumpora koji učinkovito isušuje i tretira prištiće, akne i ostale nesavršenosti. Pastu nanesite na problematična područja štapićem za uši i pustite da se osuši te potom isperite.

Linker
15. travanj 2024 16:55