DETOKSIKACIJA

Vrijeme je za detox: Neka vam koža ponovno zablista

Razdoblje nakon blagdana je vrijeme u kojem najviše razmišljamo o detoksikaciji. Nakon obilnog božićnog ručka i dočeka Nove godine na kojem smo popili i pojeli previše, većina nas se okrene čišćenju organizma.

U skladu s "nekim novim počecima" donosimo odluke o vježbanju, zdravijoj prehrani i tražimo recepte za što brži oporavak od "napornog" tempa kojim smo živjeli skoro cijelog prosinca. I dok detox može označavati sve od izbacivanja šećera iz prehrane pa do opuštanja u sauni, kada govorimo o našoj koži detoksikacija je ipak malo specifičnija.

Iako je koža sama po sebi detoksikacijski organ, taj proces zna biti spor zbog čega su razvijeni proizvodi koji ga ubrzavaju. Radi se o tretmanima koji su usmjereni na čišćenje pora, koji će nam očistiti kožu i osigurati blistaviji ten. Najbolji su oni koji u sebi sadrže antioksidanse, glinu, aktivan ugljen, alge i morsku travu, a dolaze u različitim oblicima - kao noćna krema, maska, serum ili pak ulje.

Clarins BB Skin Detox Fluid 279 kn; L'Oreal Pure Clay maska 59,90 kn; L'Occitane kremasta maska Immortelle 506 kn

Većinu proizvoda, osim onih koji su namijenjeni dnevnoj njezi, najbolje je uključiti u beauty rutinu prije spavanja jer su bogati aktivnim sastojcima koji su učinkovitiji kada nisu izloženi sunčevoj svjetlosti, a i koža je tijekom noći potpuno posvećena svojoj regeneraciji.

Dr. Jart+ Black Label Detox BB Beauty Balm Sephora.com, 36$; Vichy NormaDerm Detox noćna krema 139,46 kn; Caudalie Polyphenol C15 Overnight Detox ulje Sephora.com, 52$

Linker
16. travanj 2024 23:09